Gemeente Wageningen

Verkoop- en realisatieovereenkomst Nobelweg 52 gesloten

De gemeente Wageningen en projectontwikkelaar Klaassen Vastgoedontwikkeling B.V. hebben op 4 oktober 2007 een realisatieovereenkomst gesloten voor de woningbouwlocatie aan de Nobelweg 52. Op de voormalige Pantarijnlocatie komen 6 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 30 woningen.

Namens de gemeente ondertekende wethouder Kroes de realisatieovereenkomst. De heer Takkenkamp, commercieel directeur Vastgoedontwikkeling deed dit namens Klaassen Vastgoed Ontwikkeling B.V. Afgesproken is dat de projectontwikkelaar binnen zes maanden na de ondertekening een bouwaanvraag indient. Aansluitend start de gemeente de planologische procedure om de bouw mogelijk te maken.

Bouwlocatie
Het te bouwen appartementencomplex maakt deel uit van een samenhangend geheel van drie appartementengebouwen op drie van de hoekpercelen op de kruising Nobelweg/Dolderstraat. Klaassen Vastgoedontwikkeling B.V. realiseert hier een gebouw met een geheel eigen identiteit. Voor de locaties van het gymnastieklokaal Nobelweg 1 en het verenigingsgebouw Nobelweg 3, in opdracht van de Woningstichting en Van Swaay Projectontwikkeling, zijn de bouwvergunningen inmiddels verleend. Klaassen Vastgoed Ontwikkeling B.V. is verantwoordelijk voor de bouw van het derde appartementengebouw. Op 19 april 2007 zijn aan omwonenden de conceptbouwplannen gepresenteerd. Architect Daan Lammers van Van Aken Architecten te Eindhoven maakt het ontwerp. De 6 grondgebonden woningen komen aan de Oude Bennekomseweg.