Provincie Noord-Holland

Schaapskudde op trektocht


4-10-2007

Herder John Griffioen is al sinds 17 september met zijn schapen op trektocht. Daarmee wil hij de aandacht vestigen op de barrières die je moet overwinnen als je je over de Heuvelrug wilt verplaatsen.

Al jarenlang brengen natuurorganisaties het belang van verbindingszones tussen natuurgebieden onder de aandacht. Met behulp van de tocht wordt op een aantrekkelijke en spannende manier duidelijk hoe versnipperd de natuur op de Heuvelrug vandaag de dag is. Ook laat de tocht zien aan welke oplossingen natuurbeschermingsorganisaties en overheid, waaronder de provincie Noord-Holland, samen werken.

De schapen op hun weg met hindernissen

Komende zondag eindigt de trektocht, maar voordat de eindbestemming is bereikt, moeten de herder en zijn kudde nog de nodige hindernissen zien te overwinnen. Gedeputeerde verkeer van Noord-Holland, Cornelis Mooij, zal de kudde vrijdag helpen bij het oversteken van de weg van Hilversum naar Laren. De grootste barrière wacht de dieren rond het middaguur van zaterdag 6 oktober: de A1. De kudde zal hier onder meer worden bijgestaan door gedeputeerde natuurontwikkeling Albert Moens van de provincie Noord-Holland. Op zondag 7 oktober eindigt de tocht met de etappe van de schaapskooi naar de Gooimeerkust in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Op het laatste stuk worden de schapen begeleid door gedeputeerde Peter Visser van Noord-Holland, sinds 1 oktober voorzitter van het Goois Natuurreservaat, de initiatiefnemer van de trektocht.

Meer informatie en een dagelijks tekst- en videoverslag over de trektocht is beschikbaar op internet, op www.gnr.nl/trektocht .

Geef uw mening! Reageer op dit bericht