Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Ondernemersconferentie economische beleidsontwikkeling

Onder aanvoering van dagvoorzitter J. Berkhof is woensdag 3 oktober de tweede ondernemersconferentie ten behoeve van de economische beleidsontwikkeling voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug gehouden.

Na een presentatie van beleidsmedewerker Erwin de Hooge (economische zaken) werden de 45 deelnemers verdeeld in de werkgroepen Detailhandel, MKB/ZZP, Landbouw, Recreatie en Toerisme en Non-profit (onderwijs, welzijn, zorg en overheid). In deze werkgroepen is gediscussieerd over een drietal onderwerpen, namelijk:

Zijn de gestelde ambities vanuit de eerste werkconferenties en klankbordgroepen goed verwoord?
Zijn er nog andere kernthemas waar de gemeente zich tot 2020 op moet richten?
Welke dwarsverbanden kunnen naar andere sectoren worden gelegd?

In een plenaire sessie werden de resultaten van de werkgroepen teruggekoppeld. Aansluitend verwoordde Professor O. Atzema op zijn bekende wijze een slotcolumn.

Voor het economisch beleidsplan is nu het interactieve proces beëindigd. De resultaten uit de discussies van de werkgroepen worden verwerkt in het economisch beleidsplan. Dit plan wordt dit jaar aan de gemeenteraad voorgelegd.

Het vervolg op het economische beleidsplan is dat per sector een structuurnota met uitvoeringsprogramma wordt opgesteld. Voor de ontwikkeling van deze structuurnotas blijft de gemeente beroep doen op de ondernemers uit de verschillende sectoren.