VVD


4-10-2007

VVD start online-offensief

Vanaf vandaag kan iedereen Nederland behoeden van een lege schatkist via het 'Red Nederland Spel', een online game op www.vvd.nl

Het spel is een dag na de financiële beschouwingen gelanceerd en is een knipoog naar alle geldverslindende plannen van dit kabinet. Aanstaande dinsdag, 9 oktober, begint de VVD met het virtuele vragenuurtje: een live webcastuitzending om 13.00 uur, waarbij kamerleden rechtstreeks via internet in contact staan met internetbezoekers. Partijleider Mark Rutte is de eerste gast in het VVD-vragenuur. Rutte is zeer te spreken over de nieuwe initiatieven. "De VVD is een moderne en toekomstgerichte partij. Daar moet internet en rechtstreekse communicatie een grote rol bij spelen. Dan is het ook logisch dat de VVD dé internetpartij wil zijn."

Bij het `Red Nederland Spel' is het de bedoeling om het torentje van Balkenende op het Binnenhof te beklimmen en onderweg zoveel mogelijk sleutels te verzamelen. Ondertussen bekogelen bewindslieden de speler met slechte plannen, die ontweken moeten worden. Eenmaal boven kunnen de sleutels gebruikt worden om de schatkist te sluiten die Wouter Bos aan het leegscheppen is. De speler die voor 1 januari 2008 de hoogste score heeft bereikt, ontvangt uit handen van Mark Rutte een TomTom One. Op deze datum wordt ook een tweede TomTom verloot onder de andere spelers in de top 10.

Voorafgaand aan het echte vragenuur in de Tweede Kamer organiseert de VVD om de twee weken op dinsdag een webcastuitzending, waarbij in een studio zowel een VVD-Kamerlid als een presentator voor de camera zit om live vragen van kijkers te beantwoorden. De kijker kan zijn of haar vragen rechtstreeks via de computer stellen. Op deze manier is het voor alle Nederlanders mogelijk om direct in contact te komen met verschillende VVD-Kamerleden. Het vragenuur wordt ook gebruikt om de mening van de kijkers over bepaalde onderwerpen te polsen via polls die op het computerscherm verschijnen.

Voor de VVD is internet een belangrijk medium, juist ook om politiek minder-geïnteresseerde doelgroepen te bereiken. Naast de game en het virtuele vragenuurtje zal eind oktober markrutte.nl online gaan.

4 oktober 2007