Politie Haaglanden

Persberichten 4 oktober

Haaglanden, 04-10-2007

Verdachte beroving aangehouden
Den Haag Agenten hielden woensdag 3 oktober omstreeks 20.10 uur de vermoedelijke dader aan van een beroving in de Doubletstraat. De agenten namen poolshoogte op de Doubletstraat na een melding van een beroving. Toen zij ter plaatse kwamen, vertelde de 41-jarige aangeefster dat de beroving dinsdagavond 3 oktober al had plaatsgevonden. Terwijl de agenten de verklaring van de Haagse opnamen, liep plotseling een man voorbij die de vrouw herkende als degene die haar dinsdagavond beroofd had. Na overleg met de officier van justitie hielden de agenten de man aan. De 24-jarige Hagenaar ontkende dat hij dinsdag op de Doubletstraat was. Uit camerabeelden bleek echter dat de man op genoemde locatie is geweest en het pand van de aangeefster verliet. De politie onderzoekt de zaak.

Buurtbewoner betrapt fietsendief
Den Haag Dankzij een oplettende burger kon de politie woensdag 3 oktober een fietsendief aanhouden. De getuige zag omstreeks 14.40 uur dat een 41-jarige Hagenaar met een op slot staande fiets over de Hoefkadelaantjes liep en een woning binnenging. Agenten troffen in de tuin van de aangewezen woning de verdachte aan, die op dat moment probeerde het slot van de fiets door te knippen. De man werd aangehouden en bekende de diefstal. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets.

Schokkende hennepkwekerij
Den Haag Agenten hielden woensdag 3 oktober omstreeks 17.25 uur een 31-jarige Hagenaar aan nadat zij in zijn woning een hennepkwekerij aantroffen. De politie kreeg een melding dat bewoners van een aantal woningen aan de Rozenburgstraat een elektrische schok kregen toen zij hun waterkraan openden. Eneco verrichtte ter plaatse metingen en wees één woning in de straat aan als veroorzaker van de problemen. In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij met 300 planten aan. Toen de Hagenaar kort daarna bij zijn woning arriveerde, werd hij aangehouden. De man bekende dat hij de eigenaar van de kwekerij was. De hennepkwekerij is ontmanteld en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Zo ook in dit geval. Door ondeskundige aanleg (illegaal stroomafname) van de stroomvoorziening stonden meerdere kranen onder stroom. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Graffitipleger aangehouden
Den Haag Beveiligingspersoneel van de HTM droegen woensdagavond 3 oktober een 17-jarige Hagenaar over aan de politie nadat ze de jongen betrapten op het plaatsen van graffiti. De beveiligers zagen de jongen omstreeks 19.55 uur bij de tramhalte op de Bierkade graffiti op de tram spuiten en hielden hem aan. De ter plaatse gekomen agenten maakten fotos van de graffiti en brachten de jongen over naar het politiebureau. Daar bleek tijdens de fouillering dat de verdachte op het beeldscherm van zijn mobiele telefoon een afbeelding had van een soortgelijke tag als die hij op de tram gemaakt had. De ouders van de jongen werden in kennis gesteld.

Auto rijdt tegen bus
Den Haag Een 40-jarige Zoetermeerse automobilist, reed woensdag 3 oktober op de Hofzichtlaan tegen een stilstaande bus. De 40-jarige zag te laat dat de HTM-bus voor een rood verkeerslicht stilstond. Zowel de auto als de bus zijn weggesleept. De GGD vervoerde de Zoetermeerse naar een ziekenhuis. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Dronken bestuurder loopt tegen de lamp
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar die op 3 oktober op de Tak van Poortvlietstraat omstreeks 22.30 uur een kleine verkeersovertreding maakte, bleek teveel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 530 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Fietsendieven in de kraag gepakt
Den Haag - Na een melding, op woensdag 3 oktober om 4.30 uur, dat iemand een fiets aan het stelen was naast een café op de Van Zeggelenlaan, troffen agenten inderdaad een 37-jarige Hagenaar aan die met een nijptang een fiets aan het openbreken was. Bij het zien van de agenten gooide de verdachte de tang en de fiets weg en sprintte vervolgens de Willem de Clerqstraat in. De politiemensen waren hem echter te snel af waarna de man werd aangehouden. Enkele uren daarvoor werd een 59-jarige man uit Den Haag aangehouden naar aanleiding van een vermoedelijke drugsdeal. Ook zijn fiets bleek gestolen te zijn.

Verkeersruzie loopt uit de hand
Voorburg Twee automobilisten raakten woensdag drie oktober om 15.20 uur slaags op de Raadhuisstraat. Het conflict ging over een voorrangssituatie bij de kruising Raadhuisstraat en Vlietsstraat. Een 39-jarige Voorburgse werd daarbij geschopt en geslagen door een 39-jarige Haagse. De politie hield de Haagse aan en onderzoekt de zaak verder.

Openstaande boete
Leidschendam Agenten gingen woensdag drie oktober om 21.00 uur een openstaande boete innen op de Prins Johan Willem Frisolaan. Een 17-jarige Leidschendammer moest nog 130 euro betalen. Toen hij aangaf dit niet te kunnen betalen, hielden de agenten hem aan. Op dat moment bemoeide zijn moeder, een 47-jarige Leidschendamse, zich met de situatie. Zij sprong tussen de jongen en de agent in en gaf de agent een klap. Daarop hielden de agenten haar ook aan. Moeder en zoon moesten mee naar het politiebureau.

Snelheidscontrole
Wassenaar Politieagenten hielden woensdag drie oktober tussen 18.30 en 23.00 uur een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg. De maximumsnelheid is daar is 50 km per uur. 360 Autos passeerden de lasergun, waarvan vijf bestuurders een boete kunnen verwachten. Eén bestuurder maakte het wel heel bont: de 52-jarige man uit Voorhout reed 104 km per uur en moest daarom zijn rijbewijs inleveren.

Op gestolen fiets
Rijswijk Politieagenten zagen woensdag 3 oktober om 20.30 uur over de Eikelenburglaan een 20-jarige Rijswijker fietsen. De agenten zagen dat de man zonder licht reed en dat op de fiets geen slot zat. Hierop besloten zij de man te controleren. Al snel bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De man kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Verdachten steekpartij aangehouden
De Lier De recherche van Bureau Westland heeft naar aanleiding van een steekincident waarbij zaterdag 26 augustus twee mannen uit Polen gewond raakten, tien verdachten aangehouden. Bij het incident raakte onder andere een 28-jarige Pool gewond die in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Zijn landgenoot kon na behandeling direct naar huis.

De politie formeerde een (vijftal leden tellend) rechercheteam dat de zaak onderzocht. Uit dat onderzoek kwam een dadergroep van 14 verdachten naar voren waarvan gedurende de afgelopen weken 10 werden aangehouden. De overigen werden wel gehoord maar zijn niet aangehouden omdat hun aandeel te summier was. De verdachten varieerden in de leeftijd 15 tot 19 jaar en komen op één persoon (Maassluis) na allen uit De Lier.

Met navigatiesysteem door rood
Den Hoorn/Midden Delfland Een 57-jarige automobiliste uit Den Hoorn veroorzaakte woensdag 3 oktober om 08.20 uur een aanrijding op de Woudseweg. Ter hoogte van de Lotsweg negeerde de vrouw het rode licht en botste op de auto van een 33-jarige inwoonster uit Schipluiden. Tegen de agenten verklaarde de 57-jarige dat zij werd afgeleid door haar navigatiesysteem en zodoende het rode licht over het hoofd zag.

Politie zoekt getuigen bedrijfsinbraak
Monster Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een brutale bedrijfsinbraak donderdagochtend 4 oktober om 03.00 uur. Circa vijf personen sloegen met veel geweld een raam in van een sigarenzaak aan de Zeestraat. De 47-jarige eigenaar die boven de zaak woont, werd wakker van het tumult en snelde naar beneden. Hij heeft daarbij de daders overlopen die met sigaretten en andere artikelen op scooters er vandoor gingen. Van de verdachten is op dit moment bekend dat één van hen een houthakkershemd met daarover een bodywarmer droeg. Alle verdachten droegen bivakmutsen. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze inbraak? Belt u dan met de politie van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vroege jaarwisseling
s-Gravenzande Drie jongeren (14-15) uit s-Gravenzande vierden al vroeg oud en nieuw. De jongeren staken woensdag 3 oktober om 17.20 uur op het Tollenspark vuurwerk af. Politieagenten die klachten kregen van omwonenden, hielden de jongeren aan. Zij kregen een proces-verbaal.

Advertentie leidt naar verdachte
Delft Enige tijd geleden deed een 41-jarige Delftse aangifte van diefstal van de fiets van haar dochtertje. Op zoek naar een nieuw exemplaar speurde zij Internet af naar een leuk fietsje. Tot haar verrassing kwam zij woensdag 3 oktober op een verkoopsite de fiets van haar dochter tegen. In samenspraak met de recherche van Bureau Delft maakte de vrouw een afspraak met de verkoper. Toen hij inderdaad met de fiets van haar dochter te voorschijn kwam greep de politie in. De agenten hielden de man aan. Hij verklaarde aan het bureau dat hij de fiets had gevonden en na een tijdje wachten besloot hij op Internet de fiets te koop aan te bieden.

Veelpleger helpt politie
Delft Een Delftse veelpleger liet zich woensdag 3 oktober om 21.00 van zijn beste kant zien. De man schoot op de Wijnhaven spontaan enkele agenten te hulp toen het 5-jarige zoontje van een 40-jarige Delftenaar met zijn voetje tussen de spaken kwam. De veelpleger had een tangetje bij zich waarmee hij snel enkele spaken doorknipte en het kindje uit zijn benarde positie bevrijdde.

Diefstal door babbeltruc
Zoetermeer Een onbekende sprak woensdag drie oktober om 13.45 uur een 47-jarige vrouw uit Zoetermeer aan in een parkeergarage op het Onderlangs. De man zei in het Engels dat er iets mis was met de banden van haar auto. De vrouw zette daarop haar tas neer en ging aan de andere kant van de auto kijken. Ze zag niets bijzonders aan de banden en verliet de garage. De vrouw kwam er thuis achter dat ze de portemonnee uit haar tas miste. Aangezien dat de vrouw constant de man in het zicht heeft gehad, is het waarschijnlijk dat de man een handlanger had. De politie komt graag in contact met meerdere mensen die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. Belt u met de politie in Zoetermeer via 0900-8844 of anoniem via M.: 0800-7000.