Politie Gelderland-Midden

Reeks inbraken in Ede

Publicatiedatum: 4-10-2007 10:49:20

EDE - In de nacht van dinsdag op woensdag hebben zich een zestal woninginbraken voorgedaan in de uitvindersbuurt in Ede. Opvallend was dat de daders telkens op dezelfde manier te werk zijn gegaan door te `hengelen' en zo deuren wisten open te maken. In alle gevallen bleken de woningen niet op het nachtslot te zijn gedaan.

De inbraken werden in de loop van de ochtend ontdekt. In de Van Leeuwenhoekstraat werd vier keer toegeslagen. Daarnaast werd gestolen vanuit een woning aan de Doornlaan en de Huygensstraat. De buit bestond onder meer uit een TV, gsm's, een laptop en een camera. Gezien de werkwijze en de korte afstand waarop inbraken zijn gepleegd vermoedt de politie dat het steeds om dezelfde daders gaat. De politie raadt bewoners aan om deuren 's nachts en wanneer men afwezig is op het nachtslot te doen. Door de getroffen bewoners is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.
(07-149866)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden na mishandeling buurman

Publicatiedatum: 4-10-2007 10:48:31

EDE - Een 35-jarige Edenaar is woensdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling van zijn 37-jarige buurman. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in de hal van de flat in Ede-Zuidoost, waar beiden wonen. Volgens het slachtoffer zou zijn buurman hem zonder enige aanleiding hebben geslagen. Ook zou hij met weer geweld hebben bedreigd. De 35-jarige man zou het slachtoffer al eerder hebben geslagen waarna hij destijds ook door de politie zou zijn aangehouden, aldus de 37-jarige man. De 35-jarige Edenaar is later na verhoor vrijgelaten en had de aantijgingen ontkend. Justitie bepaalt wat er verder met hem gebeurt.
(07-149877)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---