Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 04-10-2007

Voor stopstreep

NIEUWEGEIN Een automobilist bleek in de vroege ochtend van donderdag 4 oktober te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 03.50 uur zagen agenten een automobilist op de Voorstede op ruime afstand voor de stopstreep stilstaan voor het rode verkeerslicht voor rechts afslaand verkeer naar de Zuidstedeweg. Zij controleerden de automobilist, een 43-jarige man uit Nieuwegein. Hij bleek beduidend te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 710 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rennen

IJSSELSTEIN In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 oktober werd een jongen aangehouden die zich verdacht gedroeg.

Rond 02.30 uur zagen agenten een jongen door het parkje aan het Antennehof rennen. Eén van de agenten sprong uit de auto en rende achter de jongen aan. Op het Antennehof raakte hij kort het zicht op hem kwijt, maar zag hem vervolgens gehurkt tussen twee autos zitten. Gezien het verdachte gedrag vermoedde de agent dat de jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, mogelijk op het inbrekerspad was. Hij werd aangehouden.

De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen nergens een inbraak c.q. poging daartoe aan. Omdat uiteindelijk niets strafbaars werd geconstateerd, werd de jongen heengezonden.

Tegen boom

LOPIK Op woensdag 3 oktober raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding.

Rond 18.45 uur keerde een 36-jarige automobilist uit Lopik op een uitrit aan de Lopikerweg Oost. Daarbij reed hij achteruit de weg op. Op dat moment naderde hem van rechts een 21-jarige automobiliste uit Lopik. Zij remde hard en week uit. Daardoor raakte zij van de weg en botste tegen een boom.

De automobiliste is met een gebroken been per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Haar auto raakte bij de aanrijding zeer zwaar beschadigd.

Autokraak

NIEUWEGEIN Twee verdachten gingen er op woensdag 3 oktober na autokraak met een laptop vandoor. Een getuige wist de buit te achterhalen.

Rond 17.50 uur zag een getuige dat twee jongens op de Ratelaar een autokraak pleegden en er met een laptoptas vandoor gingen. De getuige ging achter het tweetal aan en belde met zijn gsm 112. De verdachten kozen eieren voor hun geld, lieten hun buit vallen en zetten hun vlucht voort. De getuige liep met de laptoptas terug naar de auto.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden in de omgeving een onderzoek in. Daarbij werden de verdachten niet meer aangetroffen. De 31-jarige Bredase eigenaar van de auto deed aangifte van de autokraak. De politie zet het onderzoek naar de verdachten op basis van meerdere getuigenverklaringen voort.

Jongetje gewond

VIANEN Een 11-jarig jongetje uit Vianen raakte op woensdagmiddag 3 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.25 uur stak de 11-jarige jongen met zijn fiets de Lexmondsestraatweg over. Daarbij werd hij aangereden door een 21-jarige automobilist uit Leerbroek. Het jongetje liep vermoedelijk een gebroken been op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Geslotenverklaring

HOUTEN/BUNNIK De politie heeft op woensdag 3 oktober van 17.00 uur tot 18.00 uur gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Fortweg in Houten / Mereveldseweg in Bunnik. Tweeëntwintig automobilisten werden bekeurd omdat zij de geslotenverklaring negeerden.

Jongen mishandeld

NIEUWEGEIN Op woensdag 3 oktober deed een jongen aangifte van mishandeling die op dinsdag 2 oktober plaats vond.

Op dinsdag rond 15.20 uur fietste een 14-jarige jongen uit Nieuwegein samen met een vriendje over de Batauweg. Zij haalden drie jongens op de fiets in. Eén van die jongens probeerde de tas van de 14-jarige jongen van zijn fiets te trekken, hij trok zijn tas echter terug en fietste verder.

Een stukje verderop, vlakbij de rotonde op de Batauweg, werd de 14-jarige jongen door dezelfde jongen klemgereden en vervolgens door zes jongens omsingeld. Hij werd geduwd en kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Vervolgens lukte het hem om weg te fietsen.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel in zijn gezicht opgelopen en zijn fiets was beschadigd.

Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een 39-jarige vrouw uit Nieuwegein werd op woensdag 3 oktober op winkeldiefstal betrapt.

Rond 13.40 uur zag een medewerker van een winkel aan de Passage dat een klant meerdere goederen in haar schoudertas stopte. Bij de kassa rekende de klant wel de boodschappen uit haar winkelmandje af, maar niet die zij in haar schoudertas had gestopt. De vrouw, 29 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden. De politie werd gewaarschuwd.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Zij bleek voor ruim 40 aan levensmiddelen te hebben gestolen. Tegen de Nieuwegeinse is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 3 oktober een verkeerscontrole op de Wierselaan gehouden.

Van 13.20 uur tot 14.50 uur werd op snelheid gecontroleerd. In anderhalf uur tijd passeerden 317 voertuigen de radar, 37 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 30 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 80% te hard: hij werd geklokt op 54 km/u.

Van 13.30 uur tot 15.00 uur werd tevens op het dragen van de autogordel gecontroleerd. Van de 300 passanten droegen vijf automobilisten geen gordel. Zij werden bekeurd.

Kleding

NIEUWEGEIN Op woensdag 3 oktober ging een vrouw met haar twee kinderen uit stelen. Zij werd aangehouden.

Rond 16.40 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Passage dat een vrouw met twee kinderen en een kinderwagen bij enkele bakken met kleding voor de winkel stond. Zij zag dat de vrouw een stapeltje kleding pakte, deze in een mandje onder de kinderwagen legde en wegliep. De medewerkster ging achter haar aan en hield de vrouw staande. Zij bleek voor ruim 65 aan kleding te hebben gestolen

De verdachte, een 35-jarige vrouw uit Nieuwegein, werd aangehouden en samen met de kinderen van 4 en 9 jaar oud, naar het politiebureau overgebracht. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op woensdag 3 oktober werden bij een verkeerscontrole op de kruising van de Oudegein Zuidstedeweg elf bekeuringen uitgeschreven: Fietsen door rood licht (7), niet handenvrij bellen (2) en niet dragen autogordel (2).

Laatst gewijzigd 04-10-2007 10:32 | © Politie Utrecht