Datum: 4 oktober 2007

Noordwijk Aanhouding na woninginbraak De politie heeft woensdag 3 oktober in de middag een 22 jarige man uit Pabianice (P) aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Gooweg. De bewoonster zag bij thuiskomst twee mannen in haar woonkamer staan en belde de politie terwijl de mannen wegrenden. De vrouw is hen achterna gerend en zag ze lopen in de richting van de tennisbanen. De politie wist na een zoekslag snel één van de verdachte aan te houden. De inbrekers waren de woning binnengekomen via een bovenlicht waarna de woning was doorzocht.

Leiden 3 oktoberviering in goede sfeer verlopen Een in goede sfeer verlopen uitbundig feest dat nauwelijks problemen kende voor de openbare orde. Zo omschrijft de politie de viering van 3 oktober dit jaar waar zo'n half miljoen mensen aan deelnamen. De politie hield 3 oktober overdag en in de nacht naar 4 oktober dertien verdachten aan. Het ging daarbij voornamelijk om lichte feiten zoals lichte mishandelingen, het in billen knijpen, openbare dronkenschap, baldadigheid of vernieling, bedreiging en het bij zich hebben van een verboden mes en drugs. Het aantal aanhoudingen ligt iets lager dan vorig jaar toen er zeventien feestgangers werden aangehouden. Het goede verloop van de feesten is vooral te danken aan de mensen zelf. De politie zorgde er voor dat zij vooral zichtbaar aanwezig was en trad direct op als de feestelijkheden verstoord dreigde te worden.

Alcoholcontroles Ook deze avond en nacht controleerde het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden in Leiden en omliggende gemeenten bestuurders van voertuigen op alcohol. Op zes verschillende locaties werd gecontroleerd. Er werden 307 ademtesten afgenomen. Van 16 bestuurders was de test verdacht. Drie bleken bij de daarna gehouden ademanalyse zoveel gedronken te hebben dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. De uitslagen waren 585 ug/l., 570 ug/l., 670 ug./l. Twee van hen waren beginnend bestuurder. Een andere beginnend bestuurder werd voor de 4e keer betrapt met 420 ug/.. In juni 2007 was hij daardoor zijn rijbewijs kwijt geraakt. Hij krijgt daarom ook proces-verbaal voor het rijden tijdens de invordering. Van de overige bestuurders kregen er uiteindelijk 11 een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Zij kwamen wel boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l. beginnend bestuurder)uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. (350 ug/l. voor beginnend bestuurder). De uitslagen lagen tussen de 140 en de 560 ug/l.

Voorschoten Aanhouding na mishandeling De politie heeft woensdagavond 3 oktober een 34 jarige Voorschotenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van twee plaatsgenoten van 19 en 20 jaar. De verdachte vond dat de twee die op een bromfiets reden hem hadden afsneden op de Leidseweg. De twee zouden slingerend hebben gereden en het gezin van de verdachte links en rechts hebben ingehaald. De verdachte is de twee achterna gereden en heeft hen bij het Planciusplantsoen geslagen in hun gezicht.

Alphen aan den Rijn Verdachte van schennispleging aangehouden De politie heeft woensdag 3 oktober rond 18.30 uur een 43 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van het plegen van schennis bij het Zegerplas. Een getuige zag nabij de Westkanaalweg bij de openbare toiletten een man die zichzelf bevredigde. De politie heeft de verdachte ter plaatse aangehouden.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Paltrokmolen. Woensdag 3 oktober werd daar tussen 16.00 en 17.00 uur via een dakraam ingeklommen. De dader heeft het dakraam bereikt door via afvalcontainers op het dak te klimmen. Uit de woning zijn sieraden en is een laptop gestolen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Inbraak in woning Woensdag 3 oktober is ingebroken in een woning aan de Schubertstraat. Men wist de woning binnen te komen vermoedelijk door het openflipperen van de voordeur. Uit de woning werden onder meer een foto-camera en een laptop gestolen.

Gouderak Snelheidscontrole De politie heeft woensdag 3 oktober in de avond een snelheidscontrole gehouden op het Veerstalblok. Tussen 20.30 en 22.00 uur waren er 50 passanten. Zeven van hen reden harder dan de daar toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogstgemeten snelheid was 89 km/uur.

------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --