Vereniging Eigen Huis werkt samen met Habitat for Humanity

04/10/2007 09:53



Vereniging Eigen Huis



Vereniging Eigen Huis werkt samen met Habitat for Humanity

Amersfoort, 4 oktober 2007 - Een stevig dak boven je hoofd en een echt toilet is voor bijna alle Nederlanders heel normaal. Vereniging Eigen Huis, de consumentenorganisatie voor eigenwoningbezitters, wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van woonomstandigheden in landen waar een degelijk huis en goede voorzieningen minder vanzelfsprekend zijn. Daarom is Vereniging Eigen Huis een samenwerking aangegaan met Habitat for Humanity.

Habitat for Humanity helpt gezinnen in ontwikkelingslanden de droom van een eigen huis te verwezenlijken. Voor een project in Ghana bouwt Habitat for Humanity eenvoudige en degelijke huizen samen met de lokale bevolking. Vereniging Eigen Huis gaat aan de bouw van deze huizen een bijdrage leveren.

Vereniging Eigen Huis gaat haar leden actief betrekken bij het woningproject in Ghana en heeft daarom de verkiezing voor de nieuwe ledenraad van de vereniging gekozen om samen te werken. In april 2008 levert ieder ingevuld stembiljet 1 euro op voor het woningproject in Ghana. Vereniging Eigen Huis garandeert een minimum bijdrage van 10.000 euro. De bouw van één huis kost 2.500 euro. Dit betekent dat er in ieder geval vier nieuwe huizen gebouwd gaan worden. Het uiteindelijke bedrag kan oplopen tot 30.000 euro, waarvoor 12 nieuwe huizen kunnen worden neergezet.

De samenwerking blijft niet beperkt tot financiële steun. De winnaar van de decemberpuzzel in het Eigen Huis Magazine krijgt een reis naar Ghana aangeboden om een week lang mee te werken aan het bouwproject. Onder deskundige leiding helpt de winnaar met metselen, schilderen, graven of timmeren. Bouwervaring is niet vereist, wel de wens om iets te willen betekenen voor de gezinnen die in de huizen gaan wonen. Op de laatste dag van de bouwreis worden de huizen symbolisch overgedragen aan de nieuwe eigenaren.

Over Habitat for Humanity
Habitat for Humanity is een internationale hulporganisatie die zich richt op de duurzame ontwikkeling van huizen voor mensen die daar onvoldoende middelen voor hebben. Overkoepelend doel van Habitat for Humanity is wereldwijd armoedebehuizing op duurzame wijze bestrijden. De organisatie is in 1976 opgericht in de Verenigde Staten, heeft inmiddels meer dan 250.000 huizen gebouwd en is actief in meer dan 90 landen. Habitat for Humanity is sinds 1993 in Nederland actief en heeft het CBF keurmerk.

Over Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis is de consumentenorganisatie voor mensen die een eigen woning hebben of daar naar streven. De vereniging heeft ruim 680.000 leden en combineert sinds 1974 belangenbehartiging met woongerelateerde dienstverlening en producten.


---





http://www.habitat.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor de pers,