Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 03-10-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending donderdag 4 oktober
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG DONDERDAG 4 OKTOBER

De terugkeer van de zeppelin
Na jarenlange luchtfietserij kwam het er eindelijk van; vandaag kon het Nederlandse publiek voor het eerst een betaalde rondvlucht maken met een zeppelin. Want het sigaarvormige luchtschip is weer helemaal terug van weggeweest; het wordt vooral gezien als het duurzame milieuvriendelijke alternatief voor een helicopter. Maar hoe lang duurt het nog voordat we net zo makkelijk de zeppelin kunnen nemen als de trein?

Opkomst ruimte-toerisme
Voor honderdduizenden euro zweeft u 5 minuten buiten de dampkring en voor 40 miljoen boekt u - nu al - een retourtje maan. De race om 'the final frontier' is begonnen: overal ter wereld bereiden bedrijven zich voor om binnen twee tot drie jaar toeristen de ruimte in te schieten. EENVANDAAG spreekt met Q-Music award-winnares en Nederlands eerste ruimte-toeriste Bette Veenman en spreken met Michel van Baal van Esa over de toekomst van het ruimte-toerisme.

Varkens in Nood bestaat 10 jaar
Schrijver J.J Voskuil richtte in 1997 met Hans Baaij Stichting Varkens in Nood op. Voskuil was daarmee de eerste ambassadeur van Varkens in Nood. De eerste campagne was een groot succes met paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen waarin de regering werd opgeroepen om de bio-industrie uit Nederland te verbannen. EENVANDAAG blikt met directeur Hans Baaij terug. Wat is er in de afgelopen tien jaar bereikt?

Presentatie: Pia Dijkstra

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl