Gemeente Papendrecht

27 september 2007

Persuitnodiging
Donderdagmiddag 4 oktober vindt tussen 13.30 en 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een jeugddebat plaats. Het Willem de Zwijgercollege organiseert dit voor de derde keer voor leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO. De leerlingen die gekozen hebben voor een zogenoemd maatschappijprofiel, krijgen ter introductie de opdracht zich te verplaatsen in een politieke partij naar eigen keuze. Zij krijgen daarbij ondersteuning van 'echte' raadsleden.
U bent van harte uitgenodigd (een gedeelte van) dit debat bij te wonen.

MADD barst zaterdag 3 november los in Papendrecht MADD (Make A Difference Day) was vorig jaar in Papendrecht een enorm succes. Dit dankzij 165 vrijwillige volwassenen, jongeren, kinderen, instellingen en sponsors. Sommigen waren zó enthousiast over de `vrijwilliger-voor-één-dag'-dag dat zij meteen al aangaven de volgende keer zeker weer mee te doen. Welnu, zaterdag 3 november `beweeg' MADD wederom door Papendrecht.

MADD kan alleen slagen als vrijwilligers zich massaal aanmelden. Bijvoorbeeld om hapjes en drankjes te serveren, te begeleiden bij activiteiten voor ouderen en gehandicapten, verkeer te regelen, muziek te maken of te wilgenknotten. Het programma is nog lang niet compleet, maar de volgende onderdelen staan nu al vast:

10.00 uur: Alle deelnemende organisaties en alle vrijwilligers komen samen op de Markt voor een gezamenlijke opening onder leiding van de Lachende Lama's.

10.30 uur: vertrek van alle vrijwilligers naar de activiteiten verspreid over Papendrecht, zoals:

o de scootmobieltour en wie weet wie allemaal nog aansluiten bij deze bonte stoet... Bezitters van een scootmobiel: meld u snel aan, want er geldt een maximum van 40 deelnemers!
o knuffelen met dieren: de kleine dieren van de Kinderboerderij en verstandelijk/lichamelijk gehandicapte bewoners van De Twijg en De Notenhof bezorgen elkaar een knuffel- en verwendag. (2 vrijwilligers gezocht die van mensen én van dieren houden)
o leden van het Rode Kruis Papendrecht geven belangeloos een spoedcursus levensreddend handelen
o wilgenknotten onder deskundige leiding van de Natuur- en Vogelwacht

o Easy MADD Tour in het Dienstencentrum: een muzikale activiteit die Papendrechters van alle leeftijden de mogelijkheid biedt om op te treden voor publiek met een ervaren band.
o twee beweeg- en speelpleinen voor bewoners van Stichting Stolpehove locatie de Markt en locatie De Waalburcht met haar omwonenden o een lunch in Waalburcht voor mantelzorgers geserveerd door vrijwilligers.

Scouting Papendrecht heeft al spontaan haar medewerking aan MADD toegezegd, evenals het Rode Kruis Papendrecht, de Natuur- en Vogelwacht en groep 8 van de Oranje Nassauschool. MADD zou ook nergens zijn zonder sponsors. Gelukkig zijn er al diverse bedrijven bereid gevonden die MADD een warm hart toedragen, zoals Vorm Bouw, Akro Consult, Autoschade Van 't Hoff, Schildersbedrijf Groen, Kleijn Gifts & Goods, de Bioderij, Auto Van Wijngaarden, Rovanda en Studio 2000+.

In 2006 165 vrijwilligers. Gaat Papendrecht het aantal vrijwilligers van 2006 dit jaar overtreffen?

Het programma wordt bijna wekelijks uitgebreid. Volg de ontwikkelingen via de huis-aan-huis-bladen of via www.papendrecht.nl. Meteen aanmelden als deelnemer of vrijwilliger? Dat kan! Bel of mail naar:
o Petra ter Meulen van het Steunpunt vrijwilligerswerk (p.termeulen@pad.dwo.nl, tel. 078-6428135, aanwezig dinsdag, woensdag en donderdag of
o Lisette Human (l.human@papendrecht.nl) of Liesbeth van der Giessen (l.vdgiessen@papendrecht.nl) van de gemeente Papendrecht, tel. 6418911 (maandag, dinsdag en donderdag).

Werkzaamheden Visschersbuurt en Ketelweg
De werkzaamheden rond de Visschersbuurt zijn grotendeels gereed. Het straatwerk tussen deksloof,
de bedekking van de bovenkant van de damwand, en de woningen worden daar waar nodig aangepast. Deze werkzaamheden brengen nog enige overlast voor het verkeer en beperkingen in bereikbaarheid van woningen en bedrijven met zich mee.

____________