Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 1 oktober 2007

Culturele uitwisseling Nederland-Suriname

SICA en Felix Meritis presenteren een bijeenkomst

op donderdag 4 oktober 2007, Keizersgracht 324, Amsterdam.

Nederland en Suriname hebben een gezamenlijk verleden, ook op cultureel gebied. Maar hoe ziet de culturele uitwisseling er op dit moment uit? Welke mogelijkheden zijn er voor cultuurmakers met een Nederlandse en een Surinaamse achtergrond? In deze bijeenkomst proberen we samen met de aanwezigen en in het bijzonder met Stanley Sidoel -waarnemend directeur van het directoraat cultuur in Suriname- antwoord te krijgen op deze vragen. Daarnaast zullen van gedachten wisselen over de wensen en ideeën voor de toekomst.

Een breed scala aan praktijkvoorbeelden passeert de revue. Sprekers zijn onder meer Henk Tjon (regisseur/schrijver), Michael Tedja (beeldend kunstenaar), Tijmen van Grootheest (directeur Rietveld Academie), Marjorie Boston (artistiek leider Made in da Shade/Cosmic) en Kenneth Herdigein (theatermaker, acteur). Als gespreksleider treedt Noraly Beyer op.

Verdiepingssessies Literatuur en Erfgoed
Voorafgaand aan de bijeenkomst vinden voor geïnteresseerden twee verdiepingssessies plaats. Het Fonds voor de Letteren organiseert een discussie over literatuur uit en over Suriname. Het Centrum voor Internationale Erfgoedactiviteiten (CIE) gaat in op kwesties rond Surinaams cultureel erfgoed. Tijdens deze sessie worden de conclusies en aanbevelingen gepresenteerd uit de CIE Erfgoeddag Suriname, die op 27 september plaatsvond in het Nationaal Archief te Den Haag.

Meer informatie
Donderdag 4 oktober 2007
Ontvangst 14.30 uur, programma 15.00 - 17.00 uur, aansluitend borrel Verdiepingssessies: 13.30-14.30 uur

Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam Toegang: gratis
Voertaal: Nederlands
Reserveren: www.dare2connect.nl

De SICA is een informatie- en adviescentrum voor het internationale culturele verkeer. De SICA verstrekt advies via de helpdesk, bijeenkomsten, het bezoekersprogramma, publicaties en www.sica.nl. Samen met Felix Meritis realiseert SICA Dare2Connect, een gevarieerd programma van bijeenkomsten en debatten over internationale culturele activiteiten en cultuurbeleid. www.dare2connect.nl


---



Ingezonden persbericht