Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Kom naar Brussel op 4 oktober: doe vandaag iets voor de samenleving van morgen

---

Het Europees Gehandicaptenforum (EDF) overhandigt op 4 oktober de eerste 850.000 handtekeningen aan de Europese Commissie in Brussel. Honderden mensen uit heel Europa komen naar Brussel om de verzamelde handtekeningen van de campagne "1million4disability" te overhandigen. Deze campagne heeft het doel om 1 miljoen handtekeningen in te zamelen.

Campagne '1million4disability'

Begin 2007 heeft het EDF deze Europese burgercampagne gelanceerd voor een discriminatievrij Europa. Een van de doelen van de campagne is: een snel proces voor de ondertekening en bekrachtiging van het Internationaal Verdrag over de rechten van personen met een handicap door de Europese Gemeenschappen en de lidstaten van de EU. Dus alle vormen van discriminatie tegenover personen met een beperking handicap moeten worden aangepakt. Bijvoorbeeld voor toegankelijk openbaar vervoer, voor open en inclusieve scholen, goed bereikbare gezondheidszorg.

4 oktober in Brussel

Wilt u bij deze overhandiging zijn? U kunt dan op eigen gelegenheid op donderdag 4 oktober 2007 komen. De overhandiging vindt plaats van 13 uur tot 15 uur op het Schumanplein in Brussel. De voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso en de voorzitter van het Europees Parlement, Hans-Gert Pöttering zullen onder andere aanwezig zijn.

150.000 handtekeningen

Om de 1 miljoen handtekeningen zijn in zicht dus help het EDF met het verzamelen van de resterende 150 000 handtekeningen. U kunt kijken op de onderstaande link hoe u het EDF kan helpen.

Lees verder op: www.1million4disability.eu.

(Geplaatst: 1 oktober 2007)

---