Staatssecretaris Heemskerk neemt eerste Nationale Agenda in ontvangst

28/09/2007 17:18



HVR Group



Op donderdag 4 oktober aanstaande zal Thijs Wöltgens, voorzitter van de Kamer van Koophandel Nederland, de eerste Nationale Agenda overhandigen aan Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken. Vertegenwoordigers van VNO/NCW en het FNV zullen daarbij aanwezig zijn.

Ondernemen in Nederland moet een extra impuls krijgen met de plannen zoals opgenomen in de Nationale Agenda. De Nationale Agenda is voor het eerst gezamenlijk opgesteld door de Kamer van Koophandel, het ministerie van Economische Zaken, VNO/NCW, MKB-Nederland en de vakcentrales FNV, CNV en MHP en brengt alle inspanningen om het ondernemerschap te stimuleren bij elkaar.

Nieuwe Wet op de Kamers
In de Nieuwe Wet op de Kamers, die op 1 januari 2008 van kracht gaat, heeft de Kamer van Koophandel Nederland een nieuwe taak gekregen om in samenwerking met werkgevers en werknemers een Nationale Agenda op te stellen voor ondernemend Nederland. De Nationale Agenda bestaat uit activiteiten die door de Kamers op uniforme wijze worden uitgevoerd voor en met ondernemend Nederland. Thema's als Veilig Ondernemen, Duurzaam Ondernemen en Onderwijs & Ondernemerschap krijgen daarin speciale aandacht.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Datum & Locatie

Datum:
4 oktober 2007

Locatie:
Ministerie van Economische Zaken
Bezuidenhoutseweg 30 - Den Haag

Programma:

11:15 uur
Ontvangst

11:30 uur
Welkom
Frans van Steenis, directeur KvK Nederland

11:35 uur
Toelichting Nationale Agenda
Thijs Wöltgens, voorzitter KvK Nederland

11:45 uur
Overhandiging Nationale Agenda

11:50 uur
Toelichting
Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken

12:00 uur
Mogelijkheid tot het stellen van vragen

12:15 uur
Mogelijkheid tot één op één vragen/interviews

12:30 uur
Einde bijeenkomst

Vertegenwoordigers van de media die aanwezig willen zijn worden verzocht zich aan te melden via: Hiloua.el.messaoudi@hvrgroup.nl, of via telefoonnummer 070-346-3616/ 06-4704-9768.