Gemeente Coevorden

4 oktober vrijwilligersavond Buitengewoon Platteland

Buitengewoon Platteland Deelgebiedscommissie 3 van het project Buitengewoon Platteland houdt op donderdag 4 oktober een vrijwilligersavond in dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer. Deze bijeenkomst begint om 19.15 uur en is bedoeld voor alle besturen, commissies en vrijwilligers van allerlei organisaties (b.v. sportverenigingen , maatschappelijke organisaties, kerken, scholen, plaatselijk belang, enz.). Ook mensen die geen vrijwilligerswerk doen maar er wel belangstelling voor hebben, zijn van harte welkom.

Besturen en vrijwilligers van organisaties en verenigingen lopen vaak tegen gemeenschappelijke problemen aan, zoals de volgende onderwerpen: - wat betekent vrijwilligerswerk, hoe krijg of wordt je een vrijwilliger? Hoe zorg je dat het wederzijds leuk blijft? - de vrijwiligersvacaturebank en vrijwilligersbeleid - aansprakelijkheid en verzekeringenook de voor- en nadelen van rechtspersonen komen hierbij naar voren; - bankzaken, o.a. betalingsverkeer (kas, giro), financiële administratie, sponsors en subsidies, enz..

Iedereen is van harte welkom bij de vrijwilligersavond van Deelgebied 3. Na afloop krijgt iedereen een informatiepakket mee. Opgave kan via de leden van de deelgebiedscommissie, die u kunt vinden op www.buitengewoonplatteland.nl. Hier vindt u ook het programma van de bijeenkomst.