Gemeente Hengelo

Dierendag op kinderboerderij t Weusthag

Op de woensdag voorafgaand aan 4 oktober wordt op kinderboerderij t Weusthag dierendag gevierd. Dit jaar staat het paard centraal en wordt er aandacht besteed aan alternatieve geneeswijzen voor dieren. Deze geneeswijzen kunnen een behandeling van een reguliere dierenarts niet vervangen, maar wel aanvullen.

De hele middag geeft een magnetiseur demonstraties met de dieren van de kinderboerderij. U kunt zien hoe de dieren reageren op een behandeling en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Klachten bij dieren die door magnetiseren behandeld kunnen worden zijn: problemen in het gedrag, problemen met de spijsvertering, ontstekingen, vachtproblemen en problemen met de gewrichten.

Natuurgeneeskunidge

Verder is er een natuurgeneeskundige voor dieren aanwezig zijn. Bij de natuurgeneeswijze wordt bij de behandeling van een ziekte, kwaal of gedragsprobleem gekeken naar de dieper liggende oorzaak. Door het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen wordt de eigen geneeskracht van het lichaam geactiveerd en versterkt. Na genezing wordt het dier minder snel opnieuw ziek.

U kunt de hele middag vragen stellen, dus heeft u een probleem met uw huisdier, kom dan langs. Het is niet de bedoeling dat u uw huisdier meeneemt.

Dressuurclinic

Een attractie van een heel andere orde is een demonstratie door een echte dressuuramazone. Bijna iedereen kent Anky van Grunsven en haar paarden Bonfire en Salinero. Hoe je een paard zover krijgt om dressuuroefeningen gehoorzaam uit te voeren weten echter maar weinig mensen. Op woensdagmiddag wordt een tipje van de sluier opgelicht. In een echte dressuurclinic wordt uitgelegd hoe een amazone met haar paard communiceert en hoe een paard nieuwe oefeningen leert.

Het middagprogramma is van 14.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is vrij. Dus kom allemaal!