Ingezonden persbericht


Oktoberprogramma Kultuurhuis Bosch Arnhem

Geachte redactie,

Bij deze stuur ik U het programma voor oktober van Kultuurhuis Bosch in Arnhem.

Donderdag 4 oktober
Arnhemse Meisjes volume 5
NeWax, Corduroy + Innerstate
open: 21:00 entree: ¤ 3,-

Het feestnummer van de avond komt uit Nijmegen en heet neWax. Skapunk van het rauwste soort, en met een podiumpresentatie waar een hip Brits bandje bij verbleekte.....neWax was onlangs de support act van The Rifles, en vanavond in Bosch. Een waardig afsluiter van de 5e editie van Arnhemse Meisjes! Corduroy is een gloednieuwe band bestaande uit ex-leden van Männer Ohne Nerven en Plankton. Indierock met een vlijmscherp randje! Een bijzonder verfrissend hapje uit Arnhem! De eerste band vanavond is Innerstate. Retestrakke pop/rock uit Velp. Deze band heeft het laatste jaar een enorme staat van dienst opgebouwd, met finaleplaatsen en ereprijzen bij prestigieuze bandwedstrijden.

http://www.myspace.com/newax
http://www.myspace.com/innerstatenl
http://www.myspace.com/arnhmesemeisjes

Vrijdag 5 oktober (concert/surf) foto's via: http://www.mofosonline.com/photos.html The Mofo's (USA) + The Biarritz Boys
open: 21:00 entree: ¤ 5,-

Hedenavond vette surf met twee extravanganza instrumentale bands. Uit de U.S.A. hebben we het trio The Mofo's. Muziek in de traditie van Dick Dale met een knipoog naar Link Wray, Dead Kennedys The Ramones, The Ventures en Motorhead. Uit Nijmegen komen de vier jongens van The Biarritz Boys. Op het podium maken ze er gegarandeerd een kekke show met smakelijke surfsongs van. Neem je swimseat en je Fender Jaguar surfairgitaar mee, it's surftime at Bosch! Yeah!

http://www.mofosonline.com
http://www.myspace.com/mofos
http://www.thebiarritzboys.com/
http://www.myspace.com/biarritzboys

zaterdag 6 oktober (dance/multi cultureel)
Maison Africaine
DJs Sagna en George
open: 22:00 - 4:00 entree: ¤ 5,-

Deze avond zal een veelheid aan cultuur brengen. De muziek die de DJs draaien komt uit vele windstreken en is uitermate dansbaar want wie kan er stil blijven staan als je overgoten wordt door Zouk, Salsa, Reggaeton, Merengue, Coup de Calle, Reggae, Soukous en Good Ol' Disco.

Vrijdag 12 oktober (concert/dub & reggae)
Burning Soundz:
Live: Disrupt (JAHTARI)
DJs Kingofdub & One Love
open: 22:00 entree: ¤ 5,-

De vaste reggae- en dubavond van Burning Soundz is trots dat zij vanavond het aanstormend talent Disrupt uit de voormalige DDR kunnen presenteren. Disrupt is de oprichter van het platenlabel JAHTARI welke in korte tijd veel opzien heeft gebaard in de Europese reggaescene. Als producer en riddimcreator maakt Disrupt wat hij zelf noemt Digitale Laptop Reggae. Onlangs heeft Disrupt de cd JAHTARIAN DUBBERS uitgebracht en verscheen zijn eerste twelve inch op het Engelse label Werkdiscs. Een compleet nieuw album komt er spoedig aan. Dit is de unieke kans om kennis te maken met het jonge talent op het gebied van experimentele dubmuziek waarbij de nadruk ligt op riddims uit de rootsreggae. Na London, Brussel en Berlijn is nu Arnhem aan de beurt. Gewapend met een laptop en een Roland Space Echo (van Lee Perry fame) zal hij de meest vette riddims ten gehore brengen die flink zullen worden uitgemixed.

www.jahtari.org
www.myspace.com/jahtari
www.myspace.com/werkdiscs
www.werk-it.com

Zaterdag 13 oktober (dance/dance)
Chameleon
DJs Saul, Komfort, Ideal Crash, Smeerkaas, Mr. Anderson & Tyson open: 22:00 - 04:00 entree: ¤ 5,-

Chameleon presenteert een nacht compleet verzorgd feesten, inclusief een scala aand dance muziek, gratis hapjes en een comfortabele chillout. Naast de resident dj's worden voor deze editie dj's Tyson en Mr. Andersön ingevlogen. Soul&Funk, Breakz, House, Electro, Drum n Bass

Vrijdag 19 oktober (concert/rock versus drum'n'bass) Popronde: Dokter Schnitt + Drive By Wire foto drive by wire via: http://images.vpro.nl/images/27857810+s(468) open: 21:00 entree: gratis

De Popronde is weer in Arnhem. Bosch heeft vanavond twee bands geboekt. Om 23.30 uur zal het Rotterdamse trio Dokter Schnitt de voetjes van de vloer proberen te krijgen met drum 'n' bass met zijwegen richting disco, ambient en jungle. Aansluitend zullen DJs het verder overnemen. Om 21.45 uur speelt Drive By Wire. Een eerdere kennismaking op ons podium is dusdanig bevallen dat we deze Deventer rockband teruggevraagd hebben. DBW zoekt het in stevige Engelstalige songs die dat ergens tussen garagerock, blues en stoner in liggen.

http://www.myspace.com/doktorschnitt
http://www.myspace.com/drivebywire

Zaterdag 20 oktober (dance/vette funk)
Pure Delight
DJs Demian, Syte en Cordo
open: 22:00 entree: ¤ 3,-

Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit de ghetto's op de dansvloer. DJs Demian, Syte en Cordo draaien echt de beste black 70's, soul, en funk. Potverdorie, dit is groovy tot in je tenen toe. Yeah!

Donderdag 25 oktober (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00 entree: gratis

De Bosch jamsessie is een zo breed mogelijke sessie waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en vocalisten. Kom binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

Vrijdag 26 oktober (concert/beat)
Beatexplosie:
Mark & The Spies + Dichter Freddy Nekkers + Films foto Mark & The Spies via: http://www.kindamuzik.net/gfx/markandthespies-grp2-0107.jpg DJ Verylite
open: 21:00 entree: ¤ 5,-

In de Beatexplosie gaan we vanavond terug naar de zestiger jaren met muziek, film en poëzie. Er is fijne nederbeat van Mark & The Spies, diverse films (check www. kultuurhuisbosch.nl voor de laatste updates), rokkenroldichter Freddy Nekkers, de kekke dj verylite en ook de visuele aankleding zal in stijl zijn. Bosch wordt vanavond omgetoverd in Magies Bosch met de Beatexplosie. De openingsfilm in het Watertejater start om 21.30 uur. Wees dus op tijd binnen.

Zaterdag 27 oktober (dance/ fresh)
Fresh TV
DJ 9DDD & VJ 0range_mind
open: 22:00 -4:00 entree: ¤ 7,-

FRESH TV is een project van DJ 9DDD (Tim Homan) en VJ 0range_mind (Ramon Eding). Een optreden van FRESH TV brengt een audiovisueel bombardement van psytrance gecombineerd met videobeelden. VJ 0range_mind heeft de eigenschap om beelden en videos van dagelijkse momenten om te zetten in excentrieke en spannende grafische beelden. Zijn werk is ondersteund met pompende psytrance door DJ 9DDD, zijn set is gevuld met de hardst en diepste audiosamples van de psytrance scene. oorvullend en oogvullend FRESH TV ervaring!
---

Publiciteit
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
E| info@kultuurhuisbosch.nl
W| www.kultuurhuisbosch.nl

Voor vragen of opmerkingen kunt U altijd bellen op 026 3518436 of mailen naar info@kultuurhuisbosch.nl