Saxion Hogescholen
BR>

di 11 september 2007

Wat doet u overmorgen?

Met kennisdagen wil Saxion beroepspraktijk, onderzoek en onderwijs dichter bij elkaar brengen

Deventer/Enschede: "Wat doet u overmorgen?" Is de vraag die Saxion stelt aan het bedrijfsleven, overheden en zorginstellingen in onze regio. Welke ontwikkelingen, innovaties en mogelijkheden verwacht u binnen uw organisatie of vakgebied, in de nabije of verre toekomst? `Over'morgen is het thema van zogenaamde `kennisdagen', die worden georganiseerd door Saxion, op 4 oktober in Deventer en op 1 november in Enschede. De dagen moeten beroepspraktijk,onderwijs en onderzoek dichter bij elkaar brengen.

De kennisdagen worden dit jaar voor het eerst georganiseerd door de vijf kenniscentra* die Saxion rijk is: Leefomgeving - Zorg, Welzijn en Technologie - Design en Technologie - Innovatie en Ondernemerschap - Onderwijsinnovatie. Met thema's als `productimplementatie in de zorg, design 4all, ondernemerschap in onderwijs, ambient intelligence, pseudokennis en de inrichting van onze leefomgeving'dagen ze beroepspraktijk en onderwijs uit net iets verder te kijken dan de dag van morgen! Én om samen te werken aan het verbeteren en vernieuwen van de beroepspraktijk en het onderwijs.

Voor wie?

De kennisdagen worden georganiseerd voor het bedrijfsleven, overheids- en zorginstellingen, studenten, docenten en lectoren én voor alle afgestudeerden. Voor beide dagen, 4 oktober in Deventer en 1 november in Enschede, geldt een gelijksoortig programma. Aanmelden kan via www.saxion.nl/kennisdagen.

Programa(in hoofdlijnen):
14:30 uur Inleiding door prof. dr. Bas Haring, hoogleraar `publiek begrip van wetenschap', filosoof, schrijver en tv-presentator 15:00 uur Workshops, lezingen en praktijkvoorbeelden door de vijf Saxion kenniscentra
16:30 uur Matchingprogramma (persoonlijke kennismaking met de lectoren, voor het MKB). Kennismarkt waar bedrijven en organisaties zichzelf en een aantal concretesamenwerkingsprojecten presenteren 17:30 uur Borrel met afsluitend woord door mr.drs. C. Boom, voorzitter Raad van Bestuur Saxion Hogescholen


*Achtergrondinformatie

In de Saxion kenniscentra wordt praktijkgericht onderzoek gedaan. Lectoren, die hun kennis en netwerken inzetten, fungeren als spil en aanjager in een kenniscentrum. Een lector is een autoriteit op zijn of haar vakgebied en heeft op het gebied van onderzoek zijn of haar sporen verdiend. De kenniscentra werpen hun vruchten af in de vorm van nieuwe kennis, nieuwe studieprogramma's, nieuwe ontwikkelingsplannen en nieuwe competenties voor de studenten, de medewerkers, maar vooral ook voor alle professionele relaties van Saxion uit de beroepspraktijk.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------