Gemeente Twenterand
Wijziging Algemene plaatselijke verordening
Twenterand MKB-proof
Op 1 januari 2003 is de huidige Algemene plaatselijke verordening (Apv) in de gemeente Twenterand in werking getreden. In de Apv is lokale regelgeving vastgelegd. Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven de bestaande regelgeving onder de loep te willen nemen om de leefomgeving voor de inwoners, recreanten, en bedrijven en ook het ondernemersklimaat te verbeteren. Het rapport 'De Ondernemersgerichte Algemene Plaatselijke Verordening (APOV)' en de dereguleringsvoorstellen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten gaven aanleiding om de Apv opnieuw te bekijken en toetsen op nut en noodzaak en op mogelijkheden voor deregulering.
Naast enkele wijzigingen van redactionele aard, zijn er ook wijzigingen door gewijzigde inzichten. De belangrijkste zijn:
* het opnemen van een dwangsom in die gevallen dat niet tijdig een beschikking op een aanvraag wordt gegeven (artikel 1.2);
* karakter van een vergunning of ontheffing wordt van persoongebonden gewijzigd in zaaksgebonden (artikel 1.5);
* het opnemen van een nieuw artikel welke stelt dat een vergunning geen beperkte geldingsduur mag hebben, tenzij aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan (artikel 1.7);
* het opnemen van een nieuw artikel waarin de weigeringsgronden zijn opgenomen
* opnemen van een breed gestelde algemene regel bij het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1)
* omzetting van een vergunningsplicht in een meldingsplicht bij het maken of veranderen van een uitweg (artikel 2.1.5.3);
* het schrappen van een tweetal artikelen (artikel 2.3.2.2 terras en artikel 2.1.6.8 Gevaarlijke of hinderlijke voorwerpen).
De voorgenomen wijzigingen op de Apv liggen vanaf vrijdag 28 september 2007 voor een periode van vier weken ter inzage bij de Vastgoedbalie in het gemeentehuis in Den Ham. De Apv met de voorgenomen wijzigingen is ook hier te raadplegen.
Tijdens de termijn van ter inzage legging kunnen inwoners en belanghebbenden kennis nemen van het voorgenomen besluit. Zij worden in de gelegenheid gesteld om eventuele zienswijzen kenbaar te maken door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, Postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Daarna wordt het (eventueel gewijzigde) besluit aangeboden aan de Gemeenteraad, die de wijzigingen op de Apv vervolgens zal accorderen.