OCO zet ouders in het zonnetje


Presentatie boekje Stap voor stap: naar een gemengde Amsterdamse basisschool

AMSTERDAM, 20070927 -- OCO (Onderwijs Consumenten Organisatie Amsterdam) zal op dinsdag 2 oktober alle ouders die in de gemeente Amsterdam het initiatief hebben genomen scholen te mengen in het zonnetje zetten. Ter gelegenheid van de presentatie van het boekje "Stap voor stap: naar een gemengde Amsterdamse basisschool" worden alle ouders uitgenodigd. Wethouder Onderwijs Hennah Buyne zal erbij aanwezig zijn. De feestelijke bijeenkomst, met kinderopvang, zal plaats vinden vanaf 17.00 uur op de overloop van De Balie aan het Leidseplein.

Het boekje `Stap voor stap: naar een gemengde Amsterdamse basisschool' is bedoeld voor ouders die een goede basisschool voor hun kind in de buurt zoeken. De publicatie is mede ingegeven door de ondertekening van het convenant kleurrijke scholen door de Gemeente Amsterdam, de gezamenlijke stadsdelen en 92% van (basis)schoolbesturen op 28 juni 2007. Naast talrijke tips bevat het boekje een stappenplan om in de eigen buurt een kleurrijke school te realiseren. Ook staan er adressen van instanties en organisaties in die nuttig zijn bij het opstarten van een ouderinitiatief in de buurt. De uitgave is tot stand gekomen op initiatief van OCO (www.onderwijsconsument.nl ) in samenwerking met het Kenniscentrum Gemengde scholen (www.gemengdescholen.nl).

Amsterdamse ouders en leerlingen kunnen met al hun vragen en meningen over onderwijs terecht bij OCO. De informatie van OCO ondersteunt onderwijsconsumenten bij het vergelijken, kiezen en beoordelen van een school in Amsterdam.

Stap voor Stap: naar een gemengde basisschool
Dinsdag 2 oktober 2007 van 17.00 tot 18.00 uur, Kleine Gartmanplantsoen (bij het Leidseplein), Amsterdam, aanmelding op www.onderwijsconsument.nl





Ingezonden persbericht