Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 1 OKTOBER 2007

Ad van Wijk ontvangt APEC Award for Private Equity

Utrecht, 1 oktober 2007 - Ad van Wijk, bestuursvoorzitter van duurzaam energiebedrijf Econcern, ontving afgelopen zaterdag de APEC Award for Private Equity. Deze jaarlijkse award, ingesteld door de Amstel Private Equity Club (APEC), wordt uitgereikt aan een persoon die een voorbeeldrol vervult ten aanzien van 'best practises' of nieuwe ontwikkelingen in privaat investeren.

De jury, onder leiding van APEC-voorzitter Peter Vervest en verder o.a. bestaande uit TomTom's oprichter en bestuurslid Peter-Frans Pauwels en Jan Willem Baud, directievoorzitter NPM Capital NV, roemt Van Wijk om zijn belangrijke bijdragen aan privaat investeren en de wijze waarop hij zijn kennis en ondernemersgeest gebruikt heeft om het huidige Econcern op te bouwen. Dit bedrijf met missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen' vervijfvoudigde in 2006 de omzet naar E 240 miljoen met een resultaat van E 43,5 miljoen. Voor 2007 wordt een verdere groei naar E 500 miljoen verwacht met een netto resultaat van E 54 miljoen.

De jury over haar keuze: "Het besluit om de APEC Award for Private Equity aan de heer Van Wijk toe te kennen is unaniem genomen. We roemen Ad van Wijk om zijn voorbeeldfunctie: van wetenschapper tot ondernemer, van ondernemer tot inspirator. Startende in 1984 met het adviesbureau Ecofys, is Econcern uitgegroeid tot multinational van formaat. Het succes van Nederlands privaat investeren is, net zoals onze economie, afhankelijk van kennis en openheid. De vele projecten die Econcern wereldwijd realiseert zijn een voorbeeld voor Van Wijk's kennisgericht ondernemen."

Econcern (www.econcern.com)
Econcern is de holding waartoe Ecofys, Ecostream, Evelop en Ecoventures behoren. De missie van deze wereldwijd opererende bedrijven is 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern levert unieke projecten en innovatieve diensten en producten voor een duurzame energievoorziening. De holding is met zo'n 800 werknemers actief in 15 landen.



Ingezonden persbericht