Met fotocamera voor de klas

01/10/2007 08:30



ROC van Amsterdam



Fotograferend fenomeen flitst in op ROCvA-studenten

Leerlingen op dusdanige wijze inspireren, dat zij hun talent ten volle benutten. Dat is het doel van de masterclasses die het ROC van Amsterdam door heel 2007organiseert. Aanleiding om een reeks van grootheden op verschillende vakgebieden voor de klas te zetten, vormt het tienjarig jubileum van de hoofdstedelijke opleidingsinstelling.

Trendwatcher Adjiedj Bakas, schoenontwerper Floris van Bommel, talentscout Henkjan Smits, strafpleiter Gerard Spong, interieurdesigner Jan des Bouvrie en topkok Joop Braakhekke gingen hem al voor. En op 2 oktober staat er opnieuw een nationale beroemdheid voor de klas: Erwin Olaf, een van Nederlands' grootste fotografen. Op de eerste dinsdag in oktober verteld hij aan zo'n honderdvijftig ROCvA-leerlingen over zijn ervaringen met zijn fotocamera.

Multinationals
Erwin Olaf is vooral bekend geworden door foto's te maken van mensen die niet helemaal voldoen aan het schoonheidsideaal. Naast fotograferen, bedrijft hij film- en videokunst.Al op jonge leeftijd werd Erwin Olaf bekend. Voor de sessie Chessmen uit 1987 kreeg hij bijvoorbeeld de prijs voor jonge Europese fotografen.De geboren Hilversummer, die tegenwoordig in Amsterdam woont, heeft veel gefotografeerd voor grote multinationals als Heineken, Microsoft en Nokia.In 2005 kwam de fotograaf groot in het nieuws toen hij een fotomontage van Prinses Diana publiceerde, met een bloederige afdruk van een Mercedes-Benz-ster in haar arm.

Ruimte voor talent
De masterclasses van het ROC van Amsterdam zijn een onderdeel in het speciale jubileumprogramma van de onderwijsinstelling. Edo de Jaeger, voorzitter van het College van Bestuur, is enthousiast: "Het ROC van Amsterdam bestaat dit jaar tien jaar. Het motto dat we daaraan hebben verbonden, is 'Tien jaar ruimte voor Talent'. Voor al onze leerlingen vind ik het belangrijk dat zij kunnen kennismaken met inspirerende toptalenten, want dat daagt uit om je talent te ontwikkelen. Erwin Olaf is zo'n inspirator, en ik ben er dan ook trots op dat we hem voor de klas hebben staan."






Noot voor de redactie:

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het grootste ROC van Nederland met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen meer dan 37.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. De opleidingen worden verzorgd door bijna vierduizend medewerkers. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur.

Noot van de redactie (