Gemeente Drechterland

2-10-2007
Besluitprocedure tracékeuze Drechterland bekend

Tracé N23 Westfrisiaweg

De N23 Westfrisiaweg is de route van Alkmaar naar Zwolle. Verbeteren van deze verbinding is belangrijk voor de verkeersafwikkeling van West-Friesland. De route die de weg gaat volgen staat nu volop ter discussie; er zijn voor het oostelijke deel van West-Friesland nog twee varianten. Het noordtracé dat aan de noordzijde van de huidige weg is gedacht en het westtracé dat met een grote bocht ten westen en ten zuiden van Hoogkarspel aansluit op de provinciale weg N 506.

Voorlopig standpunt
Uiterlijk 9 oktober 2007 bepaalt het college zijn voorlopig standpunt over de twee tracévarianten. Dit gemotiveerde standpunt ligt vanaf 17 oktober tot 10 november 2007 ter inzage. In die periode kan een ieder schriftelijk op dit voorlopige standpunt reageren. Een beknopte weergave van het standpunt kunt u lezen in de Middenstander van 17 oktober 2007 en op de gemeentelijke website.

Informatieavond
Donderdagavond 1 november 2007 organiseren we een informatie/inspraakbijeenkomst in De Lindeboom in Westwoud. De avond begint om 20:00 uur en u bent welkom vanaf 19:15 uur om de informatiepanelen te bekijken. Ook bestaat de gelegenheid om met mensen van het projectbureau en de gemeente te spreken.

Definitief voorstel
Het college stelt in zijn vergadering van 20 november 2007 het definitieve raadsvoorstel vast. Dit voorstel behandelt de raadscommissie Grondgebied in een extra vergadering op donderdag 29 november 2007. Daarna is de gemeenteraad aan zet. De gemeenteraad bespreekt het voorstel op 13 december 2007.

---