Ingezonden persbericht


Persbericht

Tilburg, 2 oktober, 2007

Telos organiseert het 'Huis van de Duurzaamheid'
Conferentie met blik op de toekomst

In het huis van de Duurzaamheid wordt gekeken hoe een duurzaam Brabant aan het nageslacht over te dragen is. Een brede groep van belangstellenden waaronder ondernemers, ambtenaren, bestuurders en deskundigen delen in het Huis van de Duurzaamheid hun ideeën over duurzaamheid. Het Huis telt vele kamers en in elke kamer wordt een onderwerp besproken wat mogelijk tot nieuwe inzichten kan leiden.

Naam en faam
In het Huis van de Duurzaamheid loopt de bezoeker ook sprekers van naam en faam tegen het lijf. Zoals ex-minister van landbouw Cees Veerman, tevens hoogleraar duurzame plattelandsontwikkeling aan de universiteiten van Tilburg en Wageningen. Of Eckart Wintzen, aartsvader van het duurzaam ondernemen in Nederland. Hij maakte van BSO/Origin een succesvol ICT en het liet het bedrijf groeien van 1-mans bedrijf tot multinational. Maar ook de filosoof Roland van Vliet en choreografe Sonja Augart dragen zorg voor een duurzaam lichaam en geest.

Werkkamers
In het Huis van de Duurzaamheid wordt hard gewerkt. In ochtend en middag sessies komen diverse thema's aan de orde met boeiende, veelzijdige sprekers en panelleden vanuit verschillende disciplines.

Ochtendsessies
> De waarden van landbouw (met oa Veerman) > Wie (be)stuurt de klimaatverandering? > Duurzame producten: een kwestie van marketing? > Brabant energie neutraal?
> Ontwerp van stad en land
> Duurzaamheid en leiderschap in organisaties Middagsessies
> Succesvol duurzaam ondernemen (met Wintzen) > De baten van water, van lasten naar lusten > Duurzaam bouwen en energiebesparing zijn hot > De gezonde wijk
> 'Stand-up' filosofie en duurzaamheid > Jongeren als ambassadeur voor duurzaamheid

Projectenmarkt
In het Huis van de Duurzaamheid blijft wordt ook duurzaamheid in de praktijk van alledag gepresenteerd. Op de projectenmarkt zijn succesvolle en originele innovatieve initiatieven zien.

Frank Houben Duurzaamheidprijs
Deze prijs wordt sinds 2003, om de twee jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft onderscheiden bij het stimuleren en realiseren van integrale duurzaamheid in Brabant. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag. Aan het eind van de dag wordt de winnaar van deze Frank Houben Duurzaamheidsprijs bekend gemaakt.

Aanmelden

Deelname is op uitnodiging. Echter personen die in de praktijk betrokken zijn bij duurzaamheid maar geen uitnodiging hebben ontvangen zijn van harte welkom. Aanmelden kan via de website van Telos: www.telos.nl. Kosten voor deelname is 25 euro (incl. lunch).

Voor meer informatie www.telos.nl

Telos is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Brabant, Universiteit van Tilburg, Technische Universiteit Eindhoven en PON - Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant.

______________Noot voor de redactie,