Ingezonden persbericht


Iron Mountain Digital benoemt Stephan Haux tot Senior Product Manager Europe

Versterking van strategisch-productmanagement in Europa

Schiphol-Rijk, 2 oktober 2007 - Iron Mountain Digital, specialist in beveiliging en opslag van digitale data en onderdeel van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), heeft Stephan Haux (38) benoemd tot Senior Product Manager Europe. Hiermee bereidt Iron Mountain Digital zich voor op zijn toenemende Europese groei. Stephan Haux is verantwoordelijk voor de afstemming van het productportfolio op de Europese markt. Haux vertaalt als Senior Product Manager Europe de klantwensen in de Europese productplanning en -ontwikkeling, en stemt het productportfolio af op de specifieke Europese regelgeving voor databack-up en -archivering. Haux rapporteert aan Tom Mackowski, Vice-President Product Management van Iron Mountain Digital, en werkt nauw samen met teamleden op het hoofdkantoor in Southborough, Massachusetts (Verenigde Staten).

Haux heeft vijftien jaar ervaring in de introductie en ontwikkeling van software en services. Voordat Haux de stap naar Iron Mountain Digital maakte, werkte hij zeven jaar bij business intelligence-leverancier SAS. Als hoofd van het Performance Management-team bij SAS deed Haux veel ervaring op in internationaal productmanagement en in de softwareontwikkelings- en werkmethodieken van Amerikaanse bedrijven. Van 1998 tot 2000 was Haux betrokken bij het oprichten van WOB, een B2B-merkenbureau in Viernheim (Duitsland). Haux begon zijn loopbaan met de lancering van SAP R/2 bij Degussa in Frankfurt (Duitsland).

"Naast softwarelicenties worden databeveiliging en opslagdiensten voor digitale informatie steeds belangrijker in Europa. De oplossingen hiervoor nemen bedrijven het totale back-upproces van data uit handen en bieden nieuwe mogelijkheden. Of het nu met e-mailmanagement, opslag of back-ups te maken heeft, onze producten voldoen allemaal aan de laatste regelgeving en groeien mee met een organisatie. Als Senior Product Manager Europe zorg ik ervoor dat onze producten nog verder worden afgestemd op de eisen van de Europese markt", zegt Haux.

"Wij zijn verheugd dat Haux het Europese team van Iron Mountain Digital komt versterken. In de nieuwe positie van Senior Product Manager Europe zal Haux ons productportfolio nog aantrekkelijker maken voor Europese klanten. Haux kent de lokale en internationale softwaremarkt en is in staat de technische en de economische mogelijkheden te combineren. Onze klanten zullen profiteren van zijn uitgebreide ervaring als Product Manager en van zijn inzicht in de afstemming van ons productportfolio op de wensen van de markt", zegt Dietmar Becker, directeur Sales & Marketing Europa bij Iron Mountain Digital.

###

Over Iron Mountain Digital
Iron Mountain Digital is de technologie-unit van Iron Mountain, Incorporated en een wereldwijde aanbieder van software en services voor de beveiliging, de archivering en het herstel van digitale data. Iron Mountain Digital biedt zijn veelomvattende oplossingen en service op het gebied van databescherming, -herstel en digitale archivering direct of via een wereldwijd net van partners aan. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Iron Mountain Digital bevindt zich in Southborough, Massachusetts. Het Europese hoofdkantoor is in Frankfurt am Main (Duitsland) gevestigd. Meer informatie: www.ironmountaindigital.nl.

Over Iron Mountain
Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) in Boston, Massachusetts (VS), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor Records Management en Data Protection. Iron Mountain is opgericht in 1951 en levert zijn diensten aan meer dan 90.000 zakelijke klanten in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Het bedrijf biedt oplossingen en diensten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf heeft wereldwijd ruim 18.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,4 miljard.