Gemeente Hengelo

Hoe moet de Hengelose binnenstad eruit komen te zien?

Bezoek de tentoonstelling of check www.hengelo.nl

De afgelopen weken zijn ca. 60 Hengeloërs in werkgroepen bezig geweest met het bedenken van plannen voor de Hengelose binnenstad. Deze enthousiaste, gemotiveerde inwoners meldden zich aan, omdat ze graag mee wilden praten over hoe we de Hengelose binnenstad sfeervoller en gezelliger kunnen maken. Elke werkgroep heeft nu haar voorstel gereed en wil graag horen wat u daarvan vindt.

Tentoonstelling

De ideeën van de werkgroepen zijn vertaald in kunstwerken, die u van 1 t/m 13 oktober kunt bezichtigen in de voormalige Bibliotheek, Burgemeester Jansenstraat 2. U kunt reageren op de voorstellen van de werkgroepen, maar ook zelf uw eigen ideeën voor de Hengelose binnenstad daar aanleveren. De openingstijden van de tentoonstelling zijn:

* Maandag 13.00 - 17.00 uur

* Dinsdag 13.00 - 17.00 uur

* Woensdag 9.30 - 11.30 uur en 13.00 - 17.00 uur
* Donderdag 13.00 - 20.00 uur

* Vrijdag 13.00 - 17.00 uur

* Zaterdag 11.00 - 15.00 uur

www.hengelo.nl

U kunt de voorstellen van de werkgroepen ook op deze website bekijken. Klik hier om naar de pagina te gaan. U kunt daar ook uw voorkeur uitspreken voor één van de ideeën.

Hoe verder?

Vanaf 13 oktober gaat een expertgroep aan de slag. De expertgroep bestaat uit stedenbouwkundigen, vertegenwoordigers van de ondernemers, een architect, iemand van de politie, van scala en iemand uit de culturele hoek. De experts beoordelen alle input die er ligt: de ideeën van de zes werkgroepen, de plannetjes die Hengeloërs individueel hebben aangeleverd en de suggesties die door inwoners, kunstenaars, architecten, instanties etc. de afgelopen jaren zijn geopperd.
In drie weken tijd verwerkt de expertgroep al deze input tot twee varianten. Deze twee varianten voor de Hengelose binnenstad worden in november voorgelegd aan de inwoners. In welke vorm dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Wel staat vast dat de stem van de Hengeloërs zeer belangrijk is! Nadat de inwoners hun mening hebben gegeven, neemt de gemeenteraad een definitief besluit.