Gemeente Stein


Ouder en kind zwemmen

02-10-2007

Voor de allerjongsten is er in zwembad Steinerbos ouder en kind zwemmen. U en uw kind kunnen tijdens deze lessen heerlijk genieten en oefenen onder deskundige begeleiding. Wij zorgen voor lekker warm water, zodat u en uw kind met volle teugen kunnen genieten van een bezoekje aan het zwembad!
Daar begint onze zorg. Hoe begeleiden wij u als ouders en uw kinderen in het proces van leren omgaan met water en leren bewegen in het water. Het gaat om het opdoen van allerlei ervaringen in een voor het kind veilige situatie. Eerst samen met de ouder/verzorger en later, als ze er aan toe zijn, zelf ontdekken en ervaren. Of kinderen leren ervaren, ligt voor een behoorlijk deel aan onze verzorging. Het gaat dus in hoge mate om de kwaliteit van deskundige leiding, die zwemonderwijsgevenden geven.

Begeleiding
Een begeleider is onmisbaar bij het baby-, peuter- en kleuterzwemmen, omdat wij werken in voor de kinderen diep water. Meestal is dit een van de ouders, maar ook oma, opa of oppasmoeder is mogelijk. Doelstelling van het zwemmen met jonge kinderen Contact ouder-kind
Kennismaken met de recreatieve mogelijkheden in en om het zwembad Opdoen van water- en spelvreugde
Stimuleren van sociaal contact en in groepsverband leren Ervaring opdoen met verschillende bewegingsvormen Het kunnen toepassen van overlevingsvormen (zelfredzaamheid) Zwemmen voor de hele kleintjes van 6 weken tot 4 jaar, zodat ze er vroeg aan kunnen wennen. Samen met de ouders of opas en omas speelt je kind in het lekker verwarmde water. Spelenderwijs worden de kinderen watervrij. Met de ouders doen ze spelletjes en zingen ze liedjes. Natuurlijk altijd onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur.

Perfecte voorbereiding op het zwem-ABC
Ter voorbereiding op het leren zwemmen is al heel veel mogelijk. Zelf in en uit het water klimmen, zich langs de kant verplaatsen, watertrappen, drijven en samen onder water gaan. Stap voor stap worden de kleintjes via oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met water. Een perfecte voorbereiding op het zwem-ABC.

Ouder- en kindzwemmen: iedere maandag van 10.30-11.15 uur (0-4 jaar) en iedere donderdag van 09.00-09.45 uur (2-4 jaar)