Bomen redden met ICT
01/10/2007 11:49
Pecoma Business Technology
Pecoma Business Technology introduceert de 'Energie Optimalisatie Scan'
Amsterdam, maandag 1 oktober 2007 - Na kantoortijd blijven ze vaak onnodig aan staan: computers, beeldschermen en printers. Vanuit de noodzaak tot 'groene' oplossingen, introduceert Pecoma Business Technology (Pecoma) de 'Energie Optimalisatie Scan' (EOS). De scan geeft weer waar en hoe een bedrijf kan besparen op energie- en papierverbruik met ICT. Zowel in bomen als in geld. Een organisatie vanaf 500 werkplekken spaart op jaarbasis al gauw 4000 bomen en 30.000 euro aan energiekosten. Om zelf bij te dragen aan een betere leefwereld, biedt Pecoma de scans kosteloos aan. Bedrijven kunnen zich aanmelden via www.redbomenmetict.nl.
ICT zo vervuilend als wereldwijd luchtverkeer
Volgens onderzoeksbureau Gartner is de jaarlijkse CO2-uitstoot van ICT bijna net zo groot als het aandeel van het luchtverkeer wereldwijd. Pecoma zet bedreigingen om in kansen en introduceert 'EOS'. Deze eendaagse scan brengt in kaart waar en hoe organisaties kunnen besparen op energie en papier door middel van ICT. Met behulp van een softwaretool (BDNA), maakt de scan inzichtelijk welke hard- en software zich binnen een organisatie bevinden en hoe deze efficiënt kunnen worden ingezet. Concreet levert dit inzicht in de potentiële ICT-besparing op. EOS is in eerste instantie bedoeld voor organisaties met minimaal 500 werkplekken, die werk willen maken van 'groene ICT'. Pecoma introduceert later dit jaar ook een oplossing voor kleinere organisaties.
Een beter milieu begint bij jezelf
Met EOS geeft Pecoma het startschot voor haar groene beleid: Eco Technology. Dit meerjarenprogramma omvat zowel interne als externe maatregelen om schoner en groener te worden. Pecoma heeft ook zelf de EOS uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de organisatie (150 werkplekken) zeker 2500 bomen kan redden en bijna 20.000 euro aan energiekosten kan besparen. Door het uitbreiden van de Business Technology-portfolio met deze groene dienst EOS, biedt Pecoma ook andere organisaties deze mogelijkheid. "Wat is er mooier om als Business Technology-bedrijf met diezelfde technologie een stukje te kunnen teruggeven aan de wereld. Daarom bieden we deze scan kosteloos aan," aldus Esmé van der Harst, directeur van Pecoma.
De introductie van Pecoma sluit aan bij de Business Technology-gedachte van de ICT-dienstverlener. "Door het slim inzetten van mensen, processen en technologie, willen we aantoonbare besparingen opleveren voor bedrijven. Oók op het gebied van milieu en energie," licht Van der Harst toe.
Bedreiging of kans?
Het gebruik van energiezuinige producten en technologie staat al jaren hoog op de ICT-agenda. "ICT is een energievreter. Dit is niet langer alleen een bedreiging, maar ook een kans voor de branche. ICT kan besparingen opleveren en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu. Niet alleen met simpele maatregelen, zoals het uitzetten van de printer, beeldscherm, computer en kopieerapparaten na kantoortijd. Ook met maatregelen als het vervangen van computers door laptops en het terugbrengen van het aantal servers door virtualisatie, redt een organisatie vanaf 500 werkplekken wel 4000 bomen per jaar. Ook in de portemonnee scheelt het. Op jaarbasis zo'n 30.000 euro aan energiekosten," zegt Van der Harst.
Over Pecoma Business Technology
Pecoma Business Technology (1984) helpt ambitieuze bedrijven groei te realiseren door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Vanuit de visie dat groei alleen kan ontstaan wanneer technologie ten dienste staat van de bedrijfsdoelstelling, introduceert Pecoma in 2006 'Business Technology' (BT). BT is de volgende stap na IT en ICT. Pecoma heeft de ambitie technologie naar een nieuw kwaliteitsniveau te brengen en levert inzicht, vernieuwing en controle als eindproduct. Pecoma werkt met ruim 350 professionals vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen, en realiseert in 2006 een omzet van 26 miljoen euro. www.pecoma.nl
Einde bericht
http://www.redbomenmetict.nl