Ingezonden persbericht


----------

donderdag 20 september

PETE PHILLY EN PERQUISITE DOEN EXTRA SHOW IN WATERFRONT

Vanwege het grote succes van hun nieuwe album 'Mystery Repeats', dat deze week hoog binnen IS gekomen in de Albumcharts, en een reeds uitverkochte zaal op zaterdag 29 september, zullen Pete Philly & Perquisite een extra concert doen in het WaterFront op zondag 30 september.

Eind april 2007 bracht Pete Philly & Perquisite het eerste album 'Mindstate' uit. De pers ontdekte deze release pas een tijdje later. Maar al snel na deze ontdekking werd ze duidelijk dat Pete Philly & Perquisite met iets heel nieuws, een eigen sound naar buiten waren gekomen. Zanger/rapper Pete Philly en producer/cellist Perquisite veroverden Nederland en de rest van de wereld. Het duo won vervolgens onder andere een Essent Award en een Zilveren Harp.

"Mystery Repeats", het nieuwe album dat op 7 september is verschenen, is een meer uptempo en divers album geworden dan de voorganger. Het album is wederom gelardeerd met door jazz, soul en klassieke muziek doorspekte beats. Ook vindt het hiphopduo deze keer inspiratie in flamenco, samba, reggae en afrobeat. Opmerkelijk is de samenwerking tussen de Nederlands-Spaanse flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba.

Pete Philly & Perquisite schrijft bovendien met Mystery Repeats geschiedenis: het album is op nummer twee binnengekomen in de Mega Album Top 100, de hoogste positie ooit voor een Nederlandse hiphop-act. Hiermee laten ze de deze week verschenen platen van Amerikaanse zwaargewichten 50 Cent (Curtis) en Kanye West (Graduation) achter zich.

Live blijken Pete en Perquisite ook een sensatie, waarbij onder andere een DJ meedoet die scratches verzorgd. Onderscheidende factor is MC Pete Philly, die naast zijn rauwe stemgeluid ook een geboren entertainer is!

Datum: zaterdag 29 en zondag 30 september
Deur open: 20.00 uur
Toegang: ¤ 13, 50
Locatie: WaterFront/ grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.ourmindstate.com / www.myspace.com/ www.myspace.com/petephillyandperquisite

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma, di, wo & do aanwezig op kantoor)