Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

27 september 2007
NAJK kiest twee nieuwe bestuurders

Vandaag zijn tijdens een ingelaste Algemene Leden Vergadering de twee kandidaten Jean-Pierre van Wesemael en Dirk-Anco Albada gekozen voor het dagelijks bestuur.

Jean-Pierre van Wesemael
Jean-Pierre (25) heeft naast de portefeuilles Ruimtelijke Ordening en Pacht, een nieuwe portefeuille, nl. verbrede landbouw. Dat sluit goed aan bij de brede interesse van Jean-Pierre. Woonachtig in Nieuw-Namen, een mooie plaatst in Zeeuws-Vlaanderen, is hij van huis uit gewend zich breed te oriënteren. Zo heeft hij thuis een akkerbouwbedrijf, loonbedrijf, recreatie en houdt zich bezig met zilte-teelten en is hij onlangs afgestudeerd aan de HAS den Bosch afstudeerrichting TOP-klas.

Dirk-Anco Albada
Dirk-Anco (27), woonachtig in Harich (Fr), heeft als kersvers bestuurslid de pittige portefeuille Bedrijfsovername. Dirk-Anco werkt als assistent-accountant en werkt ook regelmatig op het ouderlijk melkveehouderijbedrijf met 140 koeien. Bedrijfsovername staat centraal in de belangenbehartiging van het NAJK. De werkgroep Bedrijfsovername is de denktank op dit gebied die het bestuur adviseert. NAJK-ers lobbyen bij allerlei instanties in Den Haag, zoals het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, LTO-Nederland, de ministeries van Financiën en Economische Zaken en de politieke partijen. We scholen hen bij op de specifieke bedrijfsovernameproblematiek en dragen frisse nieuwe ideeën aan.