Eerste Deventer Thriller


Vanaf 28 september 2007 verkrijgbaar

DEVENTER, 20070925 -- Op donderdag 27 september 2007 wordt bij boekhandel Praamstra de literaire thriller Verdwenen Chemie gepresenteerd. Auteur Almar Otten geeft de stad Deventer hiermee een eigen thrillerserie, want in totaal zeven Deventer moordzaken worden de komende jaren in evenzoveel delen beschreven.

Bij alle verhalen is Deventer het vertrekpunt. Veel bekende Deventer locaties zijn herkenbaar in de boeken van Almar Otten, in enkele gevallen gaat het om verzonnen plekken. Maar meestal zal de lezer weten waar een en ander zich in Deventer afspeelt.

Verdwenen chemie is een intrigerende, literaire thriller over verloren idealen en verkeerde keuzes. Tegen het luisterrijke decor van de Hanzestad Deventer ontrafelen de rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros verborgen familiegeschiedenissen en graven zij naar onzichtbare scherven uit de glanzende loopbanen van topmanagers in de chemische industrie.

Met deze uitgave is ook een nieuw politieduo geboren. De mathematische werkwijze van de jonge en ambitieuze Ellen van Dorth botst nogal eens met de intuïtieve aanpak van de oude rot Jozef Laros en dat leidt geregeld tot pijnlijke, maar vaak ook vermakelijke misverstanden.

Auteur Almar Otten woont en werkt in Deventer. Bij het schrijven wordt hij gedreven door nieuwsgierigheid. Zoals hij het zelf zo mooi formuleert: `Welke waarheden liggen er verborgen achter het bloemetjesgordijn van alledag?'

Presentatie: Donderdag 27 september, ontvangst gasten om 20.30 uur.
Signeersessie: Zaterdag 29 september, van 14.00 uur tot 16.00 Uur.

Titel: Verdwenen chemie
Omvang: 340 pagina's
ISBN: 978-90-810818-2-5

Auteur: Almar Otten

Uitgever: ArtNik uitgaven, Deventer
Prijs: ¤ 17,50





ArtNik uitgaven