Gemeente Schiedam


September

Aleidazaal voor even sporttribune: een impressie

26 september 2007

Op de avond dat Nederlandse clubs successen boekten in het UEFA-cup toernooi, was er ook op Schiedams sportgebied een succes te noteren. In een door vele aanwezigen als zeer nuttig ervaren bijeenkomst gingen leden van sportverenigingen, de Schiedamse Sportraad en gemeenteraad onder leiding van het raadslid Rob Oosthof de discussie aan over het belang van sport en bewegen en wat daar voor nodig is. Hans Verlinde, gemeenteraadslid, onderschreef het belang van sportief bewegen voor de samenleving en de volksgezondheid, bijvoorbeeld ter bestrijding van overgewicht. De gemeenteraad moet zich er volgens hem bewust van zijn dat als er kaders en prioriteiten gesteld worden, deze ook waargemaakt moeten (kunnen) worden.

Jan van Vugt, directeur ad-interim van de Dienst Sport en Recreatie noemde de mogelijkheden van het BTW-sportbesluit en gaf een overzicht van de stand van zaken van de uitvoering van het in 2005 door de gemeenteraad vastgestelde sportbeleidsplan Schiedam beweegt. Beide inleidingen lagen aan de basis van het bespreken van een aantal stellingen in kleine groepjes. Bij de bespreking van de uitkomsten van de discussies waren de aanwezigen het erover eens dat sportverenigingen een steeds grotere maatschappelijke betekenis krijgen omdat er verbindingen zijn en worden gemaakt met onder andere scholen en wijken.

Wethouder Daskalakis sprak de aanwezigen tot slot toe. Zij vond het een nuttige, constructieve bijeenkomst, maar zij zei ook: Er is al veel gerealiseerd, maar er zijn zeker nog wensen en ambities. Zij gaf al een voorschot op de begrotingsbehandeling: de komende twee jaar wordt ruim 2 mln. vrijgemaakt voor de sport met name voor de verbetering van de omgeving van de sportterreinen.

Dhr. Zandwijk, voorzitter van de sportraad, was het met de wethouder eens over de constructieve manier van werken en sprak de hoop uit dat het een vervolg zal krijgen. Dhr. Oosthof kon hem meteen meedelen dat de gemeenteraad dit zeker van plan is en de sportraad binnenkort hiervoor benaderd wordt.

Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst of het verslag ontvangen of wellicht van de planning van de vervolgbijeenkomst? Bel of mail naar de griffie van de gemeente Schiedam, tel. 010-246 5336 of griffie@schiedam.nl.