Hoest houdt 87% van Nederlanders uit slaap

27/09/2007 11:02



Weber Shandwick Nederland



Alkmaar 27 september 2007 - Herfst 2007 is van start gegaan: traditioneel het seizoen van hoesten en snotteren. Of sjaals en warme jassen zullen helpen tegen de virussen die deze winter ons land ongetwijfeld zullen binnenwaaien, zal nog moeten blijken. Wat wel blijkt, uit een recentelijk onderzoek dat TNS NIPO in opdracht van Bisolvon uitvoerde, is dat 87% van de Nederlanders het afgelopen jaar flink last heeft gehad van verkoudheid, vrijwel altijd mét hoest. Meer dan de helft lag hierdoor zelfs 's nachts wakker. Uit het onderzoek blijkt tevens dat 68% van de Nederlanders zich erg tot heel erg ongemakkelijk voelt wanneer zij een hoestbui krijgt in het bijzijn van anderen. Om benarde hoestsituaties te bestrijden, grijpen de meeste Nederlanders naar hoestdrank en pastilles, waarvan 30% vastzittende hoest oplost met Nederlands' bekendste hoestdrank, Bisolvon, omdat deze hoestdrank de meest effectieve werking biedt, aldus de respondenten.

Een ander opmerkelijk punt dat uit het consumentenonderzoek van Bisolvon (bron: TNS NIPO ) naar voren kwam, is dat verkoudheid en hoesten van grote invloed is op ons sociale leven. Niet alleen irriteert de gemiddelde Nederlander zich aan het hoesten van een ander tijdens bijvoorbeeld boodschappen doen of een avondje uit, ook de eigen vrijetijdsbesteding heeft te lijden onder een fikse verkoudheid. Zo wordt er minder gesport, minder gevreeën, en ook de gezelligheid met vrienden staat op een lager pitje. Misschien is dit voor het behoud van de vriendschap ook wel beter want een kwart van de respondenten geeft aan sneller geïrriteerd te zijn tijdens een verkoudheid.

Vrouwen toch gevoeliger?
Mannen en vrouwen ervaren de gevolgen van verkoudheid op verschillende manieren. Zo melden mannen zich minder vaak ziek vanwege een verkoudheid en hebben zij opmerkelijk minder last van de vermoeidheid die met een verkoudheid gepaard gaat (55% t.o.v. 71 %). Een ander gevolg van verkoudheid is het minder presteren op het werk. Vrouwen hebben hier significant vaker last van dan mannen. Ook de eetlust heeft volgens de mannen nauwelijks te lijden onder een verkoudheid terwijl 30% van de vrouwen aangeeft juist een stuk minder te eten.

Bisolvon de meest favoriete hoestdrank van Nederland
Hoestpastilles worden het meest gebruikt om de hoest te bestrijden (47%), het populairst daarna is de hoestdrank (38%). Volgens driekwart van de 'verkouden' Nederlanders is de functie van de hoestdrank het verzachten van de hoest (74 %). Favoriet onder de hoestdranken blijkt Bisolvon te zijn: 30 % van de Nederlanders noemt Bisolvon als hun hoestdrank. Men kiest vooral voor Bisolvon vanwege de effectieve werking (57%). Hoestdrank van het huismerk wordt na Bisolvon het meest gebruikt. Opvallend is dat hoestdrank niet alleen goed moet werken, maar ook lekker moet smaken: de meerderheid vindt de smaak van de hoestdrank (enigszins) van belang (76%). Het is dus goed om te weten dat Bisolvon vanaf nu verkrijgbaar is met een vernieuwde smaak.

Meer over Bisolvon
Als specialist op het gebied van hoest en verkoudheid heeft Boehringer Ingelheim een uitstekende naam en reputatie met merken die wereldwijd worden gevoerd. Bisolvon, Bisolltussin en Bisolbruis behoren in Nederland tot deze groep. Bisolvon is leider in de markt voor hoestmiddelen. Bisolvon en Bisolbruis zijn speciaal voor de vastzittende hoest. Bisolvon is verkrijgbaar als Elixer forte (125ml euro6,75 en 200 ml euro8,95), tabletten (50 stuks euro6,15) en bruistabletten (10 stuks euro7,25). Er is een speciale Elixer voor kinderen (125ml euro4,60) en voor de allerkleinsten zijn er de Druppels (40ml euro4,60). In 2006 is speciaal voor de droge kriebelhoest Bisoltussin in Nederland geïntroduceerd. Bisoltussin is verkrijgbaar in 125ml (euro6,75) en 200ml (euro8,95). In 2007 hebben de Bisolvon Elixers een vernieuwde smaak gekregen. Meer informatie over Bisolvon: www.bisolvon.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bisolvon.nl