Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

24 september 2007

Conceptvisie openbare ruimte binnenstad

Wethouder Bolsius presenteert De Verbonden Stad

Op donderdag 27 september presenteert wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) de conceptvisie De Verbonden Stad tijdens een debat over het belang van de buitenruimte. Het debat gaat over de vraag hoe de openbare ruimte wordt ingezet in de strategie voor de ontwikkeling van de binnenstad als aantrekkelijke woonstad met een sterke economie en is een initiatief van dS+V en AIR (Architectuur Instituut Rotterdam).

Het college heeft de conceptvisie op 18 september jl. vastgesteld en vrijgegeven voor consultatie van bewoners, ondernemers, maatschappelijke en culturele instellingen en marktpartijen. De visie op de openbare ruimte van de binnenstad gaat deel uitmaken van een nieuw Binnenstadsplan dat in 2008 wordt vastgesteld en is een uitwerking van de Stadsvisie.

Om het debat te voeden organiseerden dS+V en AIR eerder een aantal lezingen. Rob Adams sprak over de succesvolle strategie van Melbourne, Jan Gehl presenteerde zijn bevindingen en aanbevelingen van zijn onderzoek naar de binnenstad van Rotterdam en Kees Christiaanse reflecteerde vanuit de praktijk op het eigene van de Rotterdamse opgave voor de buitenruimte. Beeldregistraties hiervan zijn te zien op www.airfoundation.nl en www.antennetv.nl.

Het debat staat onder leiding van Patrick van der Klooster, directeur AIR, en vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in Zaal Staal, Beursplein 33 Rotterdam. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

19.30 Inloop

20.00 Welkomstwoord Patrick van der Klooster

20.05 Filmcompilatie eerdere lezingen van Adams, Gehl en Christiaanse

20.20 Aanbieden door Jan Gehl van zijn rapport aan wethouder Bolsius

20.25 Presentatie wethouder Bolsius van conceptvisie De Verbonden Stad

20.35 Toelichting op conceptvisie De Verbonden Stad door Annemieke Fontein (dS+V)

21.00 Gesproken column door Elma van Boxel (ZUS)

21.15 Reactie op visie door Cor Geluk (stedenbouwkundige Juurlink + Geluk), Ruwan Aluvihare (Landschapsarchitect DRO, gemeente Amsterdam)

21.40 Zaaldiscussie

22.00 Afronden

22.15 Borrel

noot voor de redactie/