Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (26/09)

BERGEN OP ZOOM, 26 september 2007

75-jarige opgepakt voor winkeldiefstal
ROOSENDAAL: Een 75-jarige inwoner van Roosendaal is dinsdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man had in een supermarkt aan de Laan van Brabant vlees proberen mee te nemen zonder dit te betalen. De man is meegenomen naar het bureau. Justitie heeft hem een boete opgelegd van 100 Euro. Na betaling kon de man weer naar huis.

Politie houdt man aan voor twee jaar oude bedrijfsinbraak ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag een 28-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden als verdacht van een bedrijfsinbraak die twee jaar geleden was gepleegd. De inbraak vond toen plaats op de Mon Plaisir. Bij deze inbraak werd bloed aangetroffen dat naar nu blijkt afkomstig was van bovengenoemde verdachte. Na toestemming van de officier van justitie kon de verdachte dinsdagmiddag uiteindelijk worden aangehouden. Bij de inbraak zijn een zestal computers inclusief beeldschermen meegenomen. De politie onderzoekt of de verdachte voor meerdere bedrijfsinbraken in aanmerking komt.

Twee verdachten opgepakt voor bezit softdrugs
BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmiddag zag de politie dat een man aanbelde bij een bij de politie bekend drugspand aan de van der Rijtstraat. De man kwam even later weer naar buiten met twee grote tassen. De politie vertrouwde het niet waarna de man in zijn personenauto werd staande gehouden. Bij deze controle bleek dat de man in het bezit was van 1500 gram softdrugs. In de auto zat ook een tweede man. Het tweetal, een 21-jarige en een 19-jarige Belg zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar mochten zij na verhoor en achterlating van de drugs met een dagvaarding op zak weer naar België.
De politie heeft na verhoor van de verdachten een huiszoeking gedaan in het pand aan de van der Rijtstraat. Hier werd een 41-jarige man aangetroffen waarvan wordt vermoed dat hij de softdrugs aan de eerder aangehouden verdachte heeft geleverd. Ook hij mocht na verhoor met een dagvaarding op zak naar huis.

Politie houdt verkeerscontrole
BERGEN OP ZOOM: Bij een verkeerscontrole op de Rooseveltlaan zijn dinsdag 15 bestuurders bekeurd. Zeven kregen een boete voor snelheid, zeven voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het niet hebben van een geldige APK. Op de Melanendreef werd eveneens gecontroleerd op snelheid. Dit naar aanleiding van klachten uit de omgeving. Hier bleek de snelheid in deze 30 km zone mee te vallen. Slechts 1 bestuurder reed meer dan de toegestane snelheid.

Getuige leidt politie naar aanhouding van inbrekers
MOERDIJK: Bij de politie kwam in de nacht van dinsdag op woensdag een melding binnen van een inbraak die op dat moment plaatsvond bij een restaurant aan de Steenweg. Een getuige had een en ander gehoord en had direct de politie gebeld. De politie is direct ter plaats gegaan waarna de getuige meldde dat de inbrekers weg waren gereden in een auto. De politie was op dat moment bijna bij het restaurant toen zij een auto, die aan het opgegeven signalement voldeed, zag rijden. De politie heeft de auto op de Rijksweg A17 staande gehouden en na onderzoek de verdachte, drie in totaal, aangehouden. De daders hebben in het restaurant een aantal gokkasten opengebroken en muntgeld meegenomen. Dit geld werd later aangetroffen in de auto van de daders. De verdachten, twee 29-jarige en een 24-jarige inwoner van Rotterdam zijn inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst