Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 26 september 2007

Directiewisseling bij NOB

Per 1 oktober aanstaande zal Ton Tekstra terugtreden als algemeen directeur van NOB. Op verzoek van Thomson/Technicolor zal hij als adviseur meewerken aan het verder ontwikkelen van de groeistrategie binnen de groep. Ton Tekstra wordt opgevolgd door Karin Valk, die afkomstig is van KPN.

Sinds de verkoop van NOB aan Thomson in oktober 2006 is hard gewerkt aan de inbedding van NOB in de Thomson organisatie. Dit integratieproces is nu vrijwel voltooid. Door de sterke groei van Technicolor, de service divisie van Thomson waar NOB toe behoort, heeft de internationale groeistrategie voor deze groep mediabedrijven een hoge prioriteit gekregen. Ton Tekstra is gevraagd daaraan aan bijdrage te leveren als adviseur van Technicolor.

Met het oog daarop heeft hij besloten om zijn taken over te dragen aan een nieuwe directeur, Karin Valk. Karin heeft geruime tijd voor KPN gewerkt, laatst als directeur van de business unit Internet. Daarvoor heeft ze aan diverse onderdelen van KPN leiding gegeven op het gebied van telefonie, IP, VPN, zakelijke dienstverlening en netwerkbeheer. De overdracht is gepland op 1 oktober aanstaande.

Ton Tekstra heeft sinds de verzelfstandiging van NOB in 1988 een aantal managementfuncties bekleed. Vanaf 1995 was hij directeur van NOB en van NOB Holding. In 2002 werd hij algemeen directeur van NOB Cross media facilities.


- einde persbericht -

Over NOB
NOB verzorgt het dagelijkse uitzendproces voor de Nederlandse omroepwereld en is daarin één van de toonaangevende partijen. NOB zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle uitzendingen van zowel de publieke omroepen als van commerciële partijen, waaronder MTV en Tele2 vlekkeloos verlopen via (digitale) televisie, radio, internet en mobiele media. Tegelijkertijd is het bedrijf het 'brein' achter een groot aantal nieuwe interactieve multimediale diensten voor zijn opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor telecomoperators, internet service providers, producenten en kabelaars. Sinds oktober 2006 maakt NOB deel uit van Technicolor Network Services dat onderdeel is van de services divisie van Thomson, een internationaal beursgenoteerd bedrijf. Technicolor Network Services richt zich op multimedia dienstverlening aan onder meer omroepen, mediabedrijven, distributeurs en bedrijven/instellingen met een eigen netwerk (narrowcasting, out-of-home dienstverlening).



Ingezonden persbericht