Senternovem


27-07-2007 | Uitreiking SIKBeker op SIKB jaarcongres

Het nieuwe bodembesluit en de gevolgen hiervan voor provincies en gemeenten, kwaliteitsborging bij waterbodems en de kaderrichtlijn water, koude-warmte opslag, de laatste digitale ontwikkelingen op het gebied van bodem, innovatie en kwaliteitsborging: de ontwikkelingen die van invloed zijn op de kwaliteit bij bodembeheer zijn divers en veelzijdig. En omdat kwaliteit een zaak is van alle partijen in de uitvoeringsketen, zijn ook alle partijen aan zet. Daarom organiseert SIKB op woensdag 26 september 2007 alweer het zesde SIKB jaarcongres. Het congres vindt plaats in het provinciehuis van Noord Brabant.

SIKBeker bodembeheer
Vast onderdeel van het SIKB jaarcongres is de uitreiking van de SIKBeker.Bij bodem wordt de beker dit jaar uitgereikt aan de beste uitvoerder van bodemsaneringen. Iedereen kan suggesties voor de beste uitvoerder van bodemsaneringen insturen. Het kan gaan om een collega, uzelf, iemand die u `aan de andere kant van de tafel' tegenkomt of anderen. Stuur uw suggesties, voorzien van een motivatie uiterlijk 14 augustus 2007 naar SIKB t.a.v. `jury SIKBeker', postbus 420, 2800 AK Gouda, email SIKBeker@SIKB.nl, fax 0182-540676.

De historie
Om alle beoefenaars binnen het vak van bodembeheer te motiveren in het streven naar een goede bodemkwaliteit is de SIKBeker in het leven geroepen. De wedstrijd om de SIKBeker wordt in 2007 voor de vierde keer georganiseerd. In 2006 is de SIKBeker uitgereikt aan de beste veldtechnicus. Winnaar van de SIKBeker in 2006 was Wouter van Hemert van MTI. Bij de SIKBeker in 2005 werd gestreden in de categorieën beste plantoetser bij de overheid en de opstellers van bodemsaneringsplannen. De beste plantoetser werd Bart van Eijk, de opsteller van het beste bodemsaneringsplan werd Chris Schuren.

Uw suggestie voor de nominatie
De SIKBeker voor bodembeheer wordt dit jaar uitgereikt aan de beste uitvoerder van bodemsaneringen. Iedereen kan suggesties voor de beste uitvoerder van bodemsaneringen beleidsplan insturen. Het kan gaan om een collega, uzelf, iemand die u `aan de andere kant van de tafel' tegenkomt of anderen. Wij vragen u de suggesties te voorzien van de volgende gegevens:

* Naam, adres, telefoonnummer en emailadres van de betreffende uitvoerder van bodemsaneringen (bij bodembeheer) of opsteller van een gemeentelijk archeologisch beleidsplan (bij archeologie) (de SIKBeker is bestemd voor personen, niet voor organisaties)
* Naam, adres, telefoonnummer en emailadres van de inzender Categorie waarvoor u de persoon voordraagt (beste uitvoerder van bodemsaneringen)
Een onderbouwing van uw suggestie in maximaal 500 woorden, mogelijk tevens geïllustreerd aan de hand van een of meerdere praktijkcases uit 2005, 2006 of 2007 (praktijkcases hoeven dus niet binnen de 500 woorden te vallen)

* Naam, adres, telefoonnummer en emailadres van twee (of meer) onafhankelijke personen bij wie door de SIKB nadere informatie kan worden opgevraagd

De Jury
De jury voor de SIKBeker bodembeheer bestaat uit de volgende personen:
-Ruud Cino, (ministerie van VROM) voorzitter
-Jan Fokkens, (SBNS)

-Pierre Timmermans (A&G bedrijven)

-Marleen Simhoffer (provincie Utrecht)

-Henk Seffelaar (Rasenberg Milieutechniek)

De beoordelingscriteria
Voor de keuze van de genomineerden en de winnaar hanteert de jury de volgende beoordelingscriteria:

* Genomineerde is aantoonbaar bovengemiddeld bedreven in het uitvoeren van bodemsanering op kwalitatief hoogwaardige wijze.
* Genomineerde is in staat om de voorgeschreven methoden en technieken in te zetten bij het uitvoeren van bodemsanering.
* Genomineerde heeft blijk gegeven te beschikken over een bovengemiddelde vakkennis, als ook bovengemiddelde kennis van andere relevante zaken zoals arboregels, veiligheid, etc.
* Genomineerde weet op welke wijze protocollen en beoordelingsrichtlijnen ingezet dienen te worden bij het uitvoeren van de saneringswerkzaamheden.

* Genomineerde is in staat om de (tussen)resultaten van de uitvoering van bodemsanering te vertalen naar bruikbare en duidelijke informatie voor de milieukundig
begeleider/directievoerder en de opdrachtgever en is (in het verlengde daarvan) in staat bij onverwachte situaties adequaat te reageren.

De nominaties en de uitreiking
De ingezonden suggesties worden beoordeeld door de jury voor bodembeheer. Op 7 september maakt de SIKB de nominatie (3 personen) van de jury voor de SIKBeker bodembeheer bekend. De winnaar wordt vervolgens bekend gemaakt op het SIKB congres dat wordt gehouden op 26 september 2007 inhet provinciehuis van Den Bosch. De uitreiking van deze prijs genereert publiciteit rondom de winnaar, zijn of haar prestaties en zijn of haar werkgever. De uitreiking van de SIKBeker is een stimulans in het streven naar goed bodembeheer en een stimulans voor de winnaars in het bijzonder.

Contact
Als u vragen heeft over het SIKB congres 2007 of over de competitie om de SIKBeker, richt u zich dan tot SIKB, t.a.v. SIKBeker, postbus 420, 2800 AK Gouda, T: 0182 540675, F: 0182 540676, E: SIKBeker@sikb.nl

Meer informatie

SIKB