KLM overhandigt Net4kids cheque van vijftienduizend euro

Luchtvaartmaatschappij zamelt bovendien veertien miljoen frequent flyer miles in

Amstelveen, 24 september 2007 - Net4kids voorzitter Loek van den Boog heeft uit handen van KLM president directeur Peter Hartman een cheque ontvangen van ruim vijftienduizend euro. KLM selecteert met haar charitatieve AirCares programma jaarlijks vier goede doelen die onder de aandacht worden gebracht van passagiers en eigen medewerkers. De afgelopen maanden was Net4kids één van deze doelen. Naast dit bedrag zamelde KLM AirCares ook meer dan veertien miljoen frequent flyer miles in. Met de miles reizen de medewerkers van Net4Kids gratis naar de buitenlandse projecten die de organisatie ondersteunt. De AirCares campagne voor Net4kids is overigens nog niet afgesloten.

KLM AirCares heeft onder meer in de Holland Herald (het magazine voor alle passagiers van KLM) aandacht besteed aan Net4kids. Ook vertoonde het een film over het SAVE-project voor Indiase straatkinderen in Tirupur, op alle intercontinentale vluchten. Zowel in de film als in het artikel is aan passagiers gevraagd geld of frequent flyer miles te doneren.

Danny de Graaf, Sponsoring Manager van KLM zegt: "Wij steunen het SAVE project omdat wij de combinatie van zorg voor de straatkinderen en het met een Ecopark in stand houden van natuur en leefomgeving, een duurzame en effectieve aanpak vinden. Een innovatieve manier van hulpverlening die past in de tijdsgeest en de milleniumdoelstellingen. We blijven Net4kids ondersteunen en onderzoeken op welke manier dat het meest passend is."

"Het is fantastisch zoals KLM ons ondersteunt. Niet alleen met geld en miles, maar ook door bekendheid te geven aan Net4kids en SAVE", aldus Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids. "Wanneer bedrijven kennis maken met onze organisatie en betrokken zijn bij projecten die kinderen in het buitenland duurzaam en effectief ondersteunen, worden ze alsmaar enthousiaster. En dat is belangrijk, want doorgaande ondersteuning helpt de projecten het meest."

Over Net4kids

Net4kids is een non-profit organisatie die sinds 2003 donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De betrokkenheid van donateurs is groot, omdat zij zelf kiezen welk project zij ondersteunen en regelmatig persoonlijke terugkoppeling ontvangen. Bovendien gaat gegarandeerd 100% van de donaties naar het te steunen project. Bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatiesponsoren.

Met dit innovatieve charitasmodel bereikt Net4kids een actieve groep particuliere en zakelijke donateurs. Net4kids verleent bedrijven ondersteuning bij het invullen van hun maatschappelijke betrokkenheid voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

Meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.



Ingezonden persbericht