Platform Biologica
Nederlandse Week van de Smaak
24 t/m 30 september 2007
Na Frankrijk, Zwitserland en België krijgt nu ook Nederland zijn
jaarlijkse Week van de Smaak. Van 24 tot en met 30 september 2007
barst het smaakfeest los. Biologica is een van de initiatiefnemers!
In de Week van de Smaak staat uiteraard de Smaak centraal. Dat
betekent aandacht voor biologische topproducten, het Nederlands
streekproduct, ambachtelijk bereid voedsel en bijzondere en vergeten
smaken. Een week tegen de smaakvervlakking! In vele restaurants,
winkels en biologische boomgaarden zullen o.a. bijzonder biologische
gerechten en producten te proeven zijn.
De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques,
smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food Nederland, Streekeigen
Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. De
projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt gesteund
door het VSBfonds en het ministerie van LNV. De Volkskrant is
mediapartner van de Week van de Smaak.
Een groot aantal partijen heeft zich al bij het initiatief
aangesloten, o.a. Koninklijk Horeca Nederland, NWO, restaurantgids
Lekker, Delicious, PBS en Taskforce MBL, alsmede grote cateraars,
restaurants en winkelketens.
Zie ook: www.weekvandesmaak.nl !
Meer informatie: Jasper Vink, vink@biologica.nl
Download: Handvest Week van de Smaak.pdf (34 Kb)