KPN NV

Den Haag, 18-09-2007

KPN wint GTB Innovation Award voor end-to-end netwerk tranformatie

KPN heeft de internationale GTB (Global Telecoms Business) Innovation Award gewonnen vanwege de innovatiekracht van het nieuwe glasvezelnetwerk, dat met forse schreden in Nederland wordt uitgerold. De prijs werd gisteravond uitgereikt tijdens de Global Telecoms Business magazine's Innovation Awards 2007 in Londen. KPN geldt hiermee als meest vooruitstrevend in de end-to-end network transformatie wereldwijd.

"Zowel de snelheid waarmee we het glasvezelnetwerk aanleggen, als de technologische vernieuwing die met dit traject voor heel Nederland beschikbaar komt, zijn toonaangevend in de markt. Deze award is een geweldige erkenning voor KPN. Want we liggen ver vooruit op onze concurrenten en gaan door op de ingeslagen weg om onze klanten optimaal te blijven bedienen" aldus John Quist, programmadirecteur van All IP, die in Londen persoonlijk de award in ontvangst nam.

Sinds 2006 werkt KPN vanuit het grootschalige en ambitieuze All IP programma aan het vernieuwen van het telecomnetwerk in Nederland. In 2010 zal heel Nederland grotendeels voorzien zijn van een toekomstvaste telecominfrastructuur, gebaseerd op glasvezel en geschikt voor de nieuwste ICT en multimediadiensten. Nu al zijn verschillende locaties in Nederland van de nieuwe standaard in telecom voorzien, bijvoorbeeld Enschede. Hier leveren KPN en derde partijen nieuwe diensten over ons glasvezelnetwerk.

Het voordeel voor de klant is dat het nieuwe platform hogere snelheden en een veel grotere capaciteit biedt, dan de huidige technologiën. IP en glasvezel zijn dé standaard van de toekomst, die door de grote slagkracht van KPN, nu al voor steeds meer klanten binnen bereik komt. Bovendien is het netwerk van KPN een nationaal en open netwerk; andere aanbieders kunnen hun diensten via het nieuwe glasvezelnetwerk aanbieden. Klanten kunnen hierdoor sneller en makkelijker gebruik maken van allerlei nieuwe diensten, waaronder ultrasnel internet of interactieve TV.

De Global Telecoms Business magazine Innovation Awards is een activiteit van Euromoney Institutional Investor PLC, een toonaangevende internationale business-to-business media groep met een beursnotering aan de London Stock Exchange. Deze organisatie geeft meer dan 100 magazines, newsletters en journals uit, waaronder de bekende financiële titels Euromoney en Institutional Investor.