Gemeente Soest

Zorg voor zieken en hulpbehoevenden

Datum: 24/07/2007

Zorgt u langdurig en intensief voor uw hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte vader, moeder, kind, zus, broer, man, vrouw, partner, buurtgenoot, vriend of vriendin? Dan bent u 'mantelzorger'. Ook een tiener die voor zieke ouders zorgt, kan mantelzorger zijn. Mensen hebben altijd voor elkaar gezorgd, dus dat is niet nieuw. Maar wel bijzonder. Daarom is er op 18 september een bijeenkomst, waar u kennis kunt maken met andere mantelzorgers zoals u en ervaringen kunt delen.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende, langdurig zieke of gehandicapte medemens zorgt. Zorgers van alle leeftijden zijn welkom. Het thema van de bijeenkomst is "Mantelzorg, doen en volhouden." De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) en de gemeente Soest. Mantelzorgers krijgen de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en de gemeente en de SWOS zijn benieuwd naar de wensen en behoeften van mensen die mantelzorg verlenen.

Aanmelden
Herkent u zich in het bovenstaande, dan bent u op dinsdag 18 september 2007 vanaf 17.15 uur van harte welkom bij deze bijeenkomst in het gemeentehuis van Soest, Raadhuisplein 1. Eerst is er de gelegenheid elkaar te ontmoeten en een broodje te eten. Het programma start om 18.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.00 uur. Bent u zelf geen mantelzorger, maar kent u iemand die dat wel is? Wijs hem of haar dan eens op deze uitnodiging.

Is komen moeilijk omdat het niet lukt om de noodzakelijke vervanging van de zorg te regelen? Geef dit dan door bij de aanmelding; de organisatoren denken graag mee over een oplossing. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan tot 14 september bij het secretariaat van de SWOS: (035) 60 23 681 (maandag t/m vrijdagochtend) of via info@swos.nl.

Geen eigen vervoer?
Voor wie met het openbaar vervoer komt: het gemeentehuis is bereikbaar met stadsbus 2. Een goed alternatief, van deur tot deur, is de seniorenbus (telefoon 035 601 91 90) of de regiotaxi (telefoon 0900 8099).

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.