PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 september 2007

Met rolstoel, baby en zware koffer....

PvdA test bereikbaarheid en toegankelijkheid CS

Mensen in een rolstoel, mensen met zware koffers, een rollator, kinderwagen, het wordt ze niet gemakkelijk gemaakt op Rotterdam Centraal Station. Om een kaartje te kopen of op het perron te komen moeten ze trap op en af, geen lift of roltrap te bekennen. Geen probleem, volgens de NS, want er zijn mensen om je te helpen met zware koffers en als je het 3 dagen van te voren doorgeeft kun je gebruikmaken van een lift.

De PvdA wil weten waar reizigers op het centraal station de komende maanden aan toe zijn en gaat dit in de praktijk testen.

De PvdA gemeenteraadsleden Birsel Gülmüs en Leo Bruijn bekijken woensdag 19 september het tijdelijke gebouw en perrons van het Centraal Station door de ogen van haastige reizigers, ouderen die moeilijk ter been zijn en mensen met kleine kinderen.

Tussen 10:00 en 13:30 gaan zij samen met ouderen met rollators en jonge moeders met kinderwagen proberen veilig tussen de bouwwerkzaamheden door naar het station en de perrons te komen. Ook wordt de bereikbaarheid van de loketten en kaartjesautomaten getest. Voorbijgaande reizigers worden naar hun ervaringen op het station gevraagd

Birsel Gülmüs en Leo Bruijn nodigen u van harte uit om zelf de situatie te komen bekijken.

Een kort programma van de actie wordt morgen verstuurd.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Birsel Gülmüs, 06-536 50 873, 06-424 09 887

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl