Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht na doorrijding

Bestuurder laat gewond slachtoffer achter

Tiel, 17-09-2007 o De politie is dringend op zoek naar personen, die getuigen zijn geweest van een aanrijding met letsel in Tiel . Het slachtoffer werd na de aanrijding op straat achtergelaten door de automobilist.

Zondagmiddag vond de aanrijding plaats op de rotonde Teisterbantlaan met de Nieuwe Tielseweg in Tiel.
Een 23-jarige fietster uit Tiel reed over de Teisterbantlaan en vervolgens over de rotonde. Een auto naderde de fietster van achteren, met een hoge snelheid. Vervolgens raakte de auto deze fietster met als gevolg de aanrijding. Hierdoor kwam de vrouw ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Voor behandeling van haar verwondingen is de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd.

Getuigen zagen dat de automobilist over zijn schouder achterom keek en vervolgens met hoge snelheid doorreed, zonder zich over het gevallen slachtoffer te ontfermen.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over deze auto en de bestuurder. Het betreft een rode auto van het merk Peugeot, mogelijk het type 205. Wat getuigen kan zijn opgevallen is dat de auto met hoge snelheid over de rotonde reed en verdween over de Nieuwe Tielseweg. De auto heeft waarschijnlijk aan de rechterkant blikschade opgelopen door de aanrijding. Van de bestuurder is enkel bekend dat het een manspersoon betreft.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het algemene nummer van politieteam Tiel op 0900-8844. (13)