Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 17 september 2007

Enschedeër mishandeld

Enschede

Een 43-jarige Enschedeër is op zondag 16 september ernstig gewond geraakt toen hij in zijn woning aan de Klokkenplas in Enschede mishandeld werd door een 35-jarige en 54-jarige plaatsgenoot.

Op zondag 16 september is omstreeks 14.00 uur een 43-jarige Enschedeër mishandeld door een 35-jarige en een 54-jarige plaatsgenoot. Na problemen tussen de 43-jarige en zijn ex wilden de vader van zijn ex en haar nieuwe vriend verhaal halen bij de 43-jarige. Zij drongen de woning van de 43-jarige aan de Klokkenplas in Enschede binnen en sloegen en schopten hem. Bij de mishandeling raakte de 43-jarige ernstig gewond. De politie heeft even later de 35-jarige en 54-jarige Enschedeër aan het Stroink in Enschede aangehouden. De 43-jarige is in het ziekenhuis in Enschede aan zijn verwondingen behandeld. 07-121376)

Automobilist veroorzaakt aanrijding onder invloed

Oldenzaal

Een 20-jarige automobilist uit Denekamp heeft op zondag 16 september een aanrijding veroorzaakt op de Enschedesestraat in Oldenzaal terwijl hij onder invloed van drank reed.

Op zondag 16 september reed een 20-jarige automobilist uit Denekamp omstreeks 13.00 uur over de Enschedesestraat in Oldenzaal komende uit de richting van Enschede. Door onbekende oorzaak raakte hij ter hoogte van de Eektestraat te macht over het stuur kwijt, raakte van de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De ter plaatse gekomen agenten roken een alcohollucht bij de 20-jarige en namen hem mee naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage van 0,6 uit. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-121354)

Rijbewijs ingevorderd na 190 km per uur

Hengelo/Enschede

De politie heeft op zondag 16 september op de A35 ter hoogte van Enschede het rijbewijs van een 25-jarige Enschedeër ingevorderd. Zijn hoogst gemeten snelheid betrof 190 km per uur.

Op zondag 16 september constateerde een surveillerende agent omstreeks 23.30 uur op de A1 ter hoogte van Hengelo dat een automobilist met een snelheid van 190 km per uur reed komende vanaf Oldenzaal. Op de A35 in de richting van Enschede bleef de automobilist met hoge snelheden rijden. Op de Westerval in Enschede stopte de politie de automobilist, een 25-jarige Enschedeër. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-121489)

Fietser en zoontje gewond bij aanrijding

Enschede

Een 51-jarige fietser uit Enschede en zijn 4-jarig zoontje zijn op zondag 16 september gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist op de Broekheurne Ring in Enschede.

Op zondag 16 september reed een 75-jarige automobiliste uit Enschede op de Kiepe in Enschede en wilde rechtsaf de Broekheurne Ring, een voorrangsweg, oprijden. Zij gaf bij het oprijden een van links komende en op de Broekheurne Ring rijdende 51-jarige fietser uit Enschede geen voorrang. Er ontstond een aanrijding waarbij de 51-jarige fietser en zijn 4-jarig zoontje gewond raakten en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. (07-121329)

Fietser gewond bij aanrijding met voetgangster

Beuningen

Een 47-jarige fietser uit Beuningen is op zondag 16 september gewond geraakt toen hij op de Lutterzandweg in Beuningen in aanrijding kwam met een 14-jarige voetgangster uit Amstelveen.

Op zondag 16 september liep een 14-jarige voetgangster uit Amstelveen in een groep medescholieren op de Lutterzandweg in Beuningen in de richting van de Beuningerveldweg.Toen zij plotseling naar de linkerkant van de weg liep kon een 47-jarige racefietser uit Beuningen, die de groep van achter naderde en in wilde halen, de 14-jarige niet meer ontwijken en reed haar aan. De 14-jarige raakte gewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De 47-jarige fietser werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. (07-121331)

Bromfietser rijdt tegen geparkeerde auto

Hengelo

Een 16-jarige bromfietser uit Hengelo is op zondag 16 september op de Deurningerstraat in Hengelo tegen een geparkeerde auto gereden nadat hij even daarvoor een stopteken van de politie negeerde.

Op zondag 16 september zagen surveillerende agenten omstreeks 21.30 uur een bromfietser rijden ter hoogte van de fietsertunnel op de Deurningerstraat in Hengelo. De bromfietser, een 16-jarige Hengeloer, reed met hoge snelheid over een fietspad. Op de Deurningerstraat negeerde de Hengeloer twee keer een stopteken. Toen hij verderop achterom keek naar de politieauto zag hij een geparkeerde auto over het hoofd en reed deze aan. De politie heeft de bromfiets van de 16-jarige voor onderzoek meegenomen naar het bureau. (07-121468)

053-4555588


---- --