Gemeente Aalten


10-09-2007
Kerntakendiscussie Onderwijs Cultuur Recreatie
Maandag 17 september 2007 bijeenkomst in Ons Huis te Bredevoort

Op maandag 17 september a.s. om 20.00 uur is er in Ons Huis, Kruittorenstraat 1 te Bredevoort een avond in het kader van de Kerntakendiscussie in de gemeente Aalten.

De gemeenteraad is bezig met een onderzoek naar zijn kerntaken. Welke taken zijn ons door een hogere overheid opgelegd, voor welke taken kiezen wij zelf, en welke taken vinden wij eigenlijk geen gemeentelijke taak? Het kan ook zijn dat de raad uiteindelijk vindt dat de ene taak in de toekomst meer nadruk mag krijgen, terwijl een andere taak een lagere prioriteit krijgt.

Voor deze zogenaamde kerntakendiscussie is het gemeentelijke beleidsveld verdeeld over drie werkgroepen, namelijk 1. Wonen Werken Groen, 2. Onderwijs Cultuur en Recreatie, en 3. Bestuur. Elke werkgroep is samengesteld uit enkele raadsleden uit verschillende partijen en enkele ambtenaren. Elke groep wil in gesprek met de burgers. Door middel van prikkelende stellingen wil zij in discussie gaan, om zo tot een goede afweging van de kerntaken te komen.

In juni hield de werkgroep Wonen Werken Groen een kerntakenavond in zaal Old Dutch te Dinxperlo. De avond werd goed bezocht . Er werd goed gediscussieerd en er werden keuzes gemaakt door middel van stickers. De avond werd door de aanwezigen als een succes ervaren. Op maandag 17 september houdt de werkgroep Onderwijs Cultuur en Recreatie een kerntakenavond met burgers in zaal Ons Huis te Bredevoort. De avond is voor burgers uit de hele gemeente Aalten.

De werkgroep Onderwijs Cultuur en Recreatie wil drie kernthema's met u bespreken:

-onderwijsachterstanden, peuterspeelzaalwerk en kinderdagverblijven,
-toerisme en recreatie,

-de jeugd,
Voor al deze terreinen gelden de vragen: in hoeverre heeft de gemeente hier een taak? Zo ja, wat willen wij dan bereiken? Hoe hoog is het ambitieniveau van de gemeente?

Hoewel de avond bedoeld is voor alle burgers, nodigen wij speciaal die mensen uit die betrokken zijn bij een van deze drie deelterreinen.. Wij hopen op goede inhoudelijke discussies die ons als raadsleden zullen helpen om een keuze te maken in onze kerntaken.

Werkgroep Onderwijs Cultuur en Recreatie,
Dhr. H. Roerdink raadslid en voorzitter,
mevr. M.Nouwens-Wiltink, raadslid
dhr. J.Wessels, raadslid
dhr F.Siemes, ambtenaar, en
dhr. W.Jansen., ambtenaar.