Gemeente 's-Hertogenbosch

06-09-2007

Fietszondag

Autovrije binnenstad, makkelijk parkeren op de transferia en gratis bewaakt stallen van fietsen. Op zondag 16 september staat de binnenstad bol van de activiteiten. Zo wordt er op de Parade en de Markt Leontiens ladies Ride georganiseerd, rondom de Oude Haven is er weer Maritiem en wordt er bij de Brabanthallen Earthdance georganiseerd.

Op zondag 16 september is het ook de landelijke Autovrije Zondag. Deze dag is onderdeel van de Week van de Vooruitgang die plaatsvindt van 16 tot en met 23 september. Deze week staat in het teken van lopen, fietsen openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht en rust en ruimte in de wijken en binnensteden te creëren. Een bewust en selectief gebruik van de auto levert een rechtstreekse bijdrage aan de kwaliteit van de lucht die we in de stad inademen.

Schone lucht is een verantwoordelijkheid van ons allemaal en ook wij nemen ook onze verantwoordelijkheid. In `s-Hertogenbosch worden tijdens de Autovrije Zondag dit jaar geen straten extra afgesloten. Onze binnenstad kent immers al een regiem van selectieve afsluiting en in verband met de diverse activiteiten moet de binnenstad ook voor de auto bereikbaar blijven. Op Autovrije Zondag wordt in 's-Hertogenbosch daarom extra aandacht besteed aan de fiets; het wordt Fietszondag. Zo zijn tijdens de Fietszondag de fietsenstallingen Wolvenhoek en Burg. Loefplein gratis. Aanvullend komt er in de parkeergarages Wolvenhoek en Sint-Josephstraat extra stallingsruimte voor de fiets. Hier moet wel de auto wijken voor de fietser!