Ingezonden persbericht

VOORAANKONDIGING

Zondag 16 september bij De Kleine Aarde in Boxtel

CULINAARDE: 'EEN WERELD VOL SMAAK'

Gewijzigde openingstijden: 14.00 tot 19.00 uur

Boxtel, 9 augustus - Het succesvolle evenement Culinaarde van De Kleine Aarde in Boxtel heeft dit jaar een compleet nieuwe aanpak gekregen. Natuurlijk staat Culinaarde 2007 als altijd in het teken van goed eten en drinken. Op zondag 16 september kan iedere bezoeker zich een genoeglijke dag gunnen die tot in de avonduren loopt. Blijf gerust eten want er hoeft niet meer thuis gekookt te worden. Iedereen kan blijven genieten van een zeer gevarieerde en bijzondere zondagse maaltijd, ter plaatste door verschillende vakmensen in het Eco-park bereid.

Daarom: Culinaarde is dit jaar voor het eerst open vanaf 14.00 tot 19.00!

'Een wereld vol SMAAK' betekent dat de gerechten en buffetten weliswaar ge*nspireerd worden door culinaire tradities uit alle hoeken van de wereld maar bereid worden met streekproducten en producten uit het seizoen. Uiteraard op basis van de biologisch/ecologische keuken. 'Wereldse' gerechten houdt ook in dat er bijbehorende sfeer is. Dat wederom, houdt in dat er verschillende terrassen Žn verschillende soorten muziek. In het hele Eco-park zal iets te beleven zijn, in iedere geval zijn overal terrasjes met bijbehorend specifiek buffet, te vinden. Alles zal die dag ter plaatse gemaakt zodat de bezoeker ook daarvan kan meegenieten.

Voorbeschouwing programma
Vanaf twee uur tot sluitingstijd zijn er demonstraties, proeverijen (zowel dranken als hapjes) en korte lezingen. Voor kinderen is er een uitgebreid programma waarin natuurlijk ook aandacht besteed wordt aan koken/eten. Scouts zullen de jonge bezoekers een idee geven over het moderne scouting. Culinaarde 2007 heeft nog meer voor de bezoeker in petto. Vanaf 14.00 en 16.30 zijn er speciale wandelingen over het Eco-park, vakkundig begeleid door de rondleiders van De Kleine Aarde.

Het programma biedt vanaf 's middags onder meer een uitgebreid taarten-gebakbuffet verzorgd door de eigen Kleine Aarde horecastaf en verzorgt Julia Beij de echte Engelse High Tea. The Juicy Sisters (bekend van het reizende theaterfestival De Parade) die sinds 1992 op speciale wijze biologische fruitsappen mixen met alcohol (ook biologisch) zullen op deze dag heerlijke cocktails aanbieden. Patron-cuisinier Jos Hermans van specialiteitenrestaurant De Negenmannen in Boxtel en initiatiefnemer van 'Brabant Vers', zal uitgebreid gaan koken aan de hand van het thema van de dag 'Een wereld vol SMAAK'. Hetzelfde gaat plaatsgenoot Meesterkok Jan van de Ven van de gelijknamige catering doen. Het eigen horecateam van De Kleine Aarde staat eveneens garant voor een veelheid aan gerechten op diverse buffetten.

Entree
Volwassenen Û5,-, kinderen van 4 - 12 jaar Û2,50, kinderen tot vier jaar en 'Vrienden' gratis.

---