Mooi paardenspektakel bij de Slingeplas


De Koetsiers organiseert weer haar jaarlijkse marathon

BREDEVOORT, 20070903 -- In en rond de Slingeplas in Bredevoort organiseert "De Koetsiers" Aalten-Dinxperlo een prachtige samengestelde menwedstrijd. Deze wordt gehouden op 15 en 16 september. Er wordt gestart in verschillende rubrieken en met enkel-, twee- en vierspannen en tandems.

Zaterdag 15 september gaan de 90 deelnemers hun kunnen laten zien tijdens een dressuurproef en in het vaardigheidsparcours. Bij de dressuurproef wordt door de professionele jury gelet op onder andere de gangen van het paard, de presentatie en de nauwkeurigheid van de figuren. Bij de vaardigheid is een parcours gebouwd met 20 poortjes van 2 pionnen. Op de pionnen ligt een tennisbal. De bedoeling is zo snel mogelijk tussen de 20 poortjes door te rijden, zonder dat er een bal af valt. Gebeurt dit wel, dan krijgt de koetsier 3 strafpunten. Daarbij moet de koetsiers ook nog aan de goede volgorde van de poortjes denken.

Op zondag 16 september wordt de marathon gereden. Alle aanspanningen starten met een traject in het buitengebied van de Slingeplas. Terug op het hoofdterrein moeten de rijders nog zes hindernissen op en langs het strand rijden. Elke hindernis moet zo snel mogelijk gereden worden en de letters moeten in alfabetische volgorde gepasseerd worden. Ook moet de rode letter altijd rechts zitten. Vanaf de ligweide heeft u een prachtig uitzicht op de zes hindernissen. De meest spectaculaire hindernis is altijd weer de waterbak. Hier moet de koetsier met zijn pony's of paarden door het water en dat zorgt voor veel spektakel en sensatie.
De eerste aanspanning wordt rond 9.30 uur op het hoofdterrein verwacht.

Na afloop van de marathon, om 16.30 uur, vindt er weer een spectaculaire show plaats. Wegens het daverende succes van vorig jaar, met de touwtrekwedstrijd tussen een Belg en het publiek, komen er dit jaar twee Belgische paarden. De Belgische paarden zijn Sientje en Marianne en zij zullen dit jaar een nieuwe attractie laten zien: het vliegende tapijt.





Vereniging van het aangespannen paard De Koetsiers Aalten-Dinxperlo