Ingezonden persbericht


Burum, 15 september 2007

Veertig jonge ondernemers bijeen op netwerkavond

Burum - Zo'n veertig jonge ondernemers hebben elkaar afgelopen donderdag in Burum ontmoet tijdens de eerste avond van het JongeHondenNetwerk. De grote groep zelfstandigen uit Noord-Nederland gebruikte de bijeenkomst om ideeën en ervaringen met andere enthousiaste ondernemers uit te wisselen.

Volgens de organisatoren Jean-Paul Walker en Halbe Boersma uit Kollum, die allebei een bedrijf hebben in Burum, was de avond in het dorpshuis een daverend succes. ,,De opkomst was erg goed en de reacties waren nog beter. Een onderdeel van de bijeenkomst was speeddating tussen de verschillende jonge ondernemers. Het bleek dat dit niet eens nodig was. Iedereen stapte uit zichzelf al op elkaar af en legde contacten'', aldus Walker en Boersma. ,,We hebben van verschillende mensen gehoord dat er goede gesprekken zijn gevoerd die mogelijk leiden tot samenwerking en/of opdrachten. Het doel van de netwerkavond is dus meer dan geslaagd.''

De eigenaren van respectievelijk Satelliet Keukens & Meubelen en CanvasCompany hebben het initiatief genomen voor het JongeHondenNetwerk omdat volgens hen onder startende ondernemers de behoefte bestaat op een ongedwongen en informele manier collega's te ontmoeten. ,,Het werkt inspirerend om met andere zelfstandigen over je bedrijf te praten.'' De doelgroep van het JongeHondenNetwerk zijn alle ondernemers jonger dan veertig jaar afkomstig uit alle mogelijke branches uit het Noorden. Op de avond bleken de meeste zelfstandigen uit de omgeving van Kollum en Buitenpost te komen. Maar ook waren er verschillende deelnemers uit Groningen en Leeuwarden aanwezig.

Achter het JongeHondenNetwerk zit geen vaste organisatie, stichting of vereniging. Een netwerkavond wordt tweemaal per jaar gehouden en door twee ondernemers opgezet en georganiseerd. De volgende avond vindt plaats op de tweede donderdag in maart 2008 en wordt dan georganiseerd door Klaas Jan Stellema en Dick Keizer van Stellema Verzekeringen uit Kollum. Meer informatie over het JongeHondenNetwerk is te vinden op de website www.jongehondennetwerk.nl.

Fotobijschrift: Zo'n veertig jonge ondernemers waren afgelopen donderdag bijeen in Burum.


---

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Halbe Boersma, telefoon 06 - 17 40 45 10 of Jean-Paul Walker, telefoon 06 - 49 35 44 98 of kijk op www.jongehondennetwerk.nl.


---- --