Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Winkeldief opgepakt                           |
De politie heeft op zaterdag 15 september rond 13.00 uur een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man wordt ervan verdacht een winkeldiefstal te hebben gepleegd aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De man bleek gesignaleerd te staan voor eerdere feiten en werd ingesloten.

De aanhouding volgde op een melding van een winkeldiefstal in een zaak aan de Hoofdstraat. De verdachte voldeed aan het signalement en werd aangehouden. Er werd een gestolen parfum aangetroffen op de man. Ook was hij in bezit van een honkbalknuppel, deze is in beslag genomen. De man bleek nog een gevangenisstraf open te hebben staan voor eerdere feiten en werd hierop ingesloten.

|     |Apeldoorn - Winkeldievegges gepakt                        |
De politie heeft op zaterdag 15 september omstreeks 14.15 uur een 18-jarige vrouw en een 39-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Moeder en dochter worden ervan verdacht kleding te hebben gestolen uit een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

De vrouwen gedroegen zich verdacht in de winkel waarop zij door winkelpersoneel staande werden gehouden. De vrouwen bleken in het bezit van niet afgerekende kleding waarop de politie werd gewaarschuwd. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Dief steelt ventilator                        |
Dankzij een tip kon op zondag 16 september omstreeks 00.40 uur een 28-jarige man worden aangehouden op de Loolaan in Apeldoorn. De man was in het bezit van een gestolen ventilator en mogelijk een gestolen bromfiets. Ook bleek hij een betonschaar in zijn bezit te hebben.

Een getuige zag hoe de verdachte het terrein van een kerk aan de Loolaan op reed waar tenten stonden opgesteld voor een markt. De gealarmeerde politie nam een kijkje en trof de man aan bij één van de tenten. Hij bleek een ventilator uit de tent te hebben weggenomen. De snorfiets waarop verdachte reed, bleek niet van hem. Deze is mogelijk van diefstal afkomstig, dit zoekt de politie nog uit. Ook lag bij de snorfiets een betonschaar. De goederen werden in beslag genomen en tegen de Apeldoorner is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Jongen mishandeld                             |
Een 18-jarige jongen uit Apeldoorn heeft op zondag 16 september aangifte gedaan van mishandeling. Hij raakte lichtgewond in zijn gezicht.

De jongen zou rond 04.15 uur op de Prins Willem Alexanderlaan door 5 jongens zijn mishandeld omdat hij naar hardcore muziek luisterde. De jongens, vermoedelijk van buitenlandse afkomst, waren in de leeftijd van 18 - 21 jaar. Drie van hen droegen een petje en twee hadden kort haar. Eén van hen had een roze G-star shirt aan met lange mouwen.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

|     |Lieren - Twee gewonden na voorrangsfout                   |
Een 19-jarige vrouw uit Klarenbeek en een 14-jarige jongen uit Apeldoorn raakten zondag 16 september omstreeks 14.00 uur gewond bij een aanrijding op de kruising Veldbrugweg in Lieren en Kanaal Zuid. Beiden werden naar het ziekenhuis vervoerd.

Een 45-jarige automobilist uit Apeldoorn reed samen met zijn zoon, de 14-jarige jongen, over de Veldbrugweg. Hij wilde bij de kruising met Kanaal Zuid de weg oversteken en gaf hierbij een auto komend vanuit Apeldoorn geen voorrang. De automobilist uit Apeldoorn beland met zijn auto in een droge greppel. Zijn zoon wordt met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Bijrijdster in de auto komend vanuit Apeldoorn, de 19-jarige vrouw, moet uit de auto worden gezaagd. Ook zij heeft nekklachten en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Verdere gegevens over dit ongeval zijn op het moment van verschijnen van dit persbericht nog niet beschikbaar.

Einde berichten
---


---


---

---- --